Publicat el 26/06/2014

L´objectiu del PVI, informen els seus promotors, és facilitar la ràpida detecció de focs i incrementar la presència d´efectius en el territori durant el període de major risc.
En aquesta campanya, el Parc de la Serralada Litoral disposarà de 4 torres de guaita situades als turons de Céllecs (Vilanova del Vallès), de Cirers (Cabrils), de Baldiri (Premià de Dalt) i d´en Raiguer (Montornès del Vallès); 4 unitats mòbils amb vehicles tot-terreny i amb un informador, que faran rutes a tots els municipis i 1 centre de comunicació ubicat al parc de Bombers de Mataró. Aquest dispositiu s´afegeix als efectius habituals del parc i restarà operatiu fins l´1 de setembre.
D’altra banda, en paral·lel s´ha engegat també el Pla d´Actuacions Especials, d’acord amb ajuntaments, ADFs i Federacions d‘ADFs per tenir operatiu un vehicle pick-up durant tot l’estiu. A més, els Bombers de la Generalitat posaran en servei una base per a l´helicòpter bombarder a Can Bosc (Dosrius), que donarà servei a la Serralada Litoral.
El 52,5% del territori del Maresme està ocupat per boscos. Aquesta extensió de massa vegetal fa que 20 municipis de la comarca estiguin catalogats com a termes municipals amb un alt risc d´incendi forestal en condicions de sequera i temperatures elevades.
Segons analistes de la Generalitat, aquest any s´espera un estiu sec, amb importants i puntuals pujades de temperatura.

Deixa un comentari