PIRENA viu una etapa zero de luxe sobre la sorra de la Platja de la Nova Icària | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/01/2012

Entre 15.000 i 20.000 persones han passat aquest diumenge per la platja de la Nova Icària de Barcelona, on s’ha fet la tradicional festa de presentació popular de Pirena Advance, que aquest any viurà la seva 22ena edició.
La jornada ha inclòs exhibicions de múixing i d’agility, classes d’educació canina en positiu, xerrades sobre les característiques dels gossos de Pirena trineu, activitats i tallers per als més petits, contacontes amb la història de i la gran festa de l’adopció. A més, desenes de nens han tingut l’oportunitat d’experimentar què suposa anar en trineu.
Han estat a la platja alguns dels múixers que estaran presents a la cursa, com la debutant Montse Claverol, Xavi Farnós, que correrà a la categoria de gossos nòrdics, o un veterà de la Pirena, Carlos Segarra, que aquest any torna a pujar-se al trineu per fer la ruta blanca dels Pirineus. Tots ells han estat molt aplaudits pel nombrós públic assistent, que s’ha pogut fer una petita idea de com és l’esport del múixing.
Durant tot el matí, una vintena de protectores de tot Catalunya han tingut el seu
espai a la platja per poder donar a conèixer els seus projectes en benefici dels
animals que tenen en acollida, així com recollir fons i captar voluntaris o padrins
entre els visitants. Alguns d’aquests gossos han protagonitzat una desfilada per l’escenari de Pirena, perquè el públic els pogués conèixer i animar-se a adoptarlos.
La desfilada ha estat tot un èxit i de la seixantena d’animals que han pujat a
l’escenari, més d’una una tercera part han trobat avui mateix una nova família. A banda, les protectores han fet contactes per a una vintena més d’adopcions i
moltes d’elles han marxat de la festa amb un bon grapat de nous voluntaris, tan
essencials per poder dur a terme la seva tasca en un context de crisi que ha fet
que s’hagi produït una davallada en les subvencions i donacions econòmiques que les permeten sobreviure,
Per l’escenari també han passat algunes autoritats que han volgut mostrar el seu suport a Pirena i agrair que, un any més, promogui la festa de l’adopció. Han coincidit en aquest punt la tinent d’alcalde de qualitat de vida, igualtat i esport, Maite Fandos, i el director general de medi natural i biodiversitat de la Generalitat, Josep Escorihuela, que també han destacat la promoció que fa Pirena de l’esport de muntanya i dels paisatges del Pirineu.
Pirena Advance 2012 començarà el 22 de gener a La Partacua (Osca) per disputar 14 etapes pel Pirineu d’Aragó, de Lleida, de França, d’Andorra i de Girona. Podreu seguir puntualment la ruta a través de la pàgina web
www.pirena.com.

Deixa un comentari