PIRENA. Schlemmer s’anota la 12a etapa en nòrdics però Lázaro Martínez segueix líder. Andrés dóna el cop definitiu en el descens de Soldeu-el Tarter | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 02/02/2012

L´alemany Tom Andres (Pirineus Catalunya/Happy Dog) s´ha anotat aquesta tarda la clàssica etapa de Grandvalira-El Tarter i ja té a tocar la seva quarta Pirena. Andres ha completat el recorregut de 15 km en poc més de 30 minuts, un temps increïble en una etapa marcada per un ascens que obliga a treballar molt a gossos i múixers i un descens de vertigen on els trineus arriben a aconseguir velocitats superiors als 40 qm/h. Segon ha estat el navarrès Íker Ozcoidi (Ternua/Canun) i ha completat el podi Ullrich Kuhn. Un resultat que manté inalterable la general, amb Andres ja com a clar favorit, només pendent de l´última etapa llarga de divendres a Plateau de Beille, França.
Ha sigut una etapa accidentada amb algunes caigudes en el descens, com la del càntabre Jesús Martínez (Advance) que per dues vegades s’ha vist arrossegat per la neu però que ha aconseguit completar l´etapa. Més problemàtica ha estat per al català Carlos Segarra (El refugi del gos), que s’ha vist obligat a sol·licitar l’etapa desastre ja que en la pujada li ha fallat el frontal de llum i se li han trencat dos mosquetons de subjecció del tir, per la qual cosa ha preferit aturar-se i esperar a l´ajuda de l´organització.
En la categoria de gossos nòrdics, triomf en aquesta etapa per a l´alemanya Tamara Schlemmer (Baqueira Beret), que ha aturat el crono amb només 10 segons de diferència respecte al líder de la general, Lázaro Martínez (Prullans.net), que segueix amb un avantatge de gairebé 5 minuts.


En aquesta etapa no han participat, com és habitual, els esquijòrers, ja que el descens tan pronunciat de nit podria comportar riscos.
Avui es disputa latretzena etapa a Grandvalira-Grau Roig. Un recorregut curt per posar a prova als gossos més veloços
.

Deixa un comentari