Pirena. La boira, determinant a l’etapa d’avui. Ozcoidi vol caçar Andres | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/01/2012

Boira i neu han sigut les protagonistes de la setena etapa de Pirena, disputada en el traçat Beret-L’Orri. Encara que inicialment l´etapa estava prevista a 31 km, les condicions meteorològiques i la qualitat de la neu, molt humida, han fet que el Race Marshal, Ramon Rojas, decidís reduir el tram a una sola volta de 18 kms. Ha sigut una etapa en què el paper dels gossos ha sigut més fonamental que mai, ja que la reduïda visibilitat ha obligat als múixers a fiarse de l´instint dels seus gossos guia per completar-la. I han respost de la millor manera. Tom Andres (Pirineus Catalunya/Happy Dog) ha estat de nou el vencedor, però tan sols ha pogut treure sis segons a Íker Ozcoidi (Ternua/Canun).
El navarrès ha realitzat una gran carrera, demostrant la perfecta sintonia que manté amb els seus gossos, i segueix lluitant per la victòria, encara que Andres encara disposa de gairebé 8 minuts de marge en la general. Destacar que en aquesta jornada Jesús “Lobito” Raigoso (Advance) ha sol·licitat l´etapa desastre, que li ha comportat una penalització de 2 hores, per deixar descansar als seus gossos. Tampoc ha disputat l´etapa l´holandès Hans Buschmann (Greenheart-Premium) que ha decidit abandonar la carrera ja que els seus gossos no estaven en condicions per seguir.
En la categoria de gossos nòrdics, nou triomf de Lázaro Martínez (Prullans.net),
que després de passar mitja etapa frec a frec amb Tamara Schlemmer (Baqueira Beret), ha aprofitat els últims quilòmetres per fer una nova demostració de força i ha acabat imposant-se i sumant 4 minuts més al seu ja amplíssim avantatge en la general d´aquesta categoria. El català Xavier Farnós (Skipallars), que ocupa l´última posició de la general, ha signat avui la seva millor actuació en la categoria de nòrdics, i ha finalitzat per davant de David Rodríguez (Pirineus Catalunya) i l´alemany Torsten Pelz (Llaura Lleida). Farnós estava “molt satisfet de com ha anat l´etapa. Amb al boira no es veia gens però m´he deixat guiar pels gossos que han fet un gran treball. Estic molt content, ha estat la meva millor etapa fins ara”.
En esquijòring, segueix el duel entre els representants txecs.
Avui el triomf se l’ha anotat el líder, Pavel Porubsky (Vaquèira Beret), però amb tan sols 5 segons de marge sobre Václava Kuriková (Pirineus Catalunya). El millor espanyol en la general segueix sent Víctor Carrasco (Andorra/Tuga Activi Wear), vuitè.
Demà, etapa nocturna a SkiPallars-Port Ainé, a les 17:30 hores. Una etapa curta però molt exigent en la qual només participaran els trineus.

Deixa un comentari