PIRENA aerrenca a l´estació aragonesa de Candanchú, diumenge 22 de gener | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/01/2012

Pirena Advance obre la seva 22ena edició a l´estació aragonesa de Candanchú, amb una etapa matinal a doble volta sobre un recorregut que servirà als participants per realitzar un primer test a l´estat dels seus gossos. Dissabte han anat arribant tots els participants, 27 trineus i 15 esquijòrers, al Valle del Tena, on s´ha realitzat el control veterinari previ a l’inici de la carrera i el lliurament de dorsals. Com ha explicat el veterinari cap de Pirena, Jaume Martínez, “en aquesta ocasió el control ha pogut ser molt exhaustiu i hem pogut revisar a tots els animals que participaran en la carrera. Tenim la sort de comptar amb quatre veterinaris experts en aquest tipus de competició i, a més, ens ajuden 17 estudiants de veterinària de diferents facultats espanyoles que realitzen les seves pràctiques amb nosaltres”. L´equip veterinari ha pogut comprovar com els gossos estan en perfecte estat i han donat les últimes indicacions als múixers per garantir que els animals gaudeixin de la carrera.
Modificació d´itinerari
També s´ha realitzat el musher meeting per donar a conèixer als participants les últimes novetats en relació a la carrera. Per exemple, les modificacions d’itinerari que les condicions de neu al Pirineu aragonès han obligat a introduir. Així, la primera etapa es disputarà a Candanchú, amb un recorregut a doble volta. Ja dilluns, la caravana de Pirena arribarà a territori català, a Baqueira Beret, on les bones condicions de neu permeten assegurar la realització de cinc etapes entre dilluns i dijous. El següent punt de trobada serà ja el cap de setmana del 28 i 29 de Gener en l´estació de SkiPallars-Port Ainé.
Aquesta vint-i-dosena edició de Pirena reuneix als mushers de més prestigi a nivell espanyol i europeu. En la categoria de trineus s´espera poder viure un nou duel entre els alemanys Tom Andres i Ullrich Kuhn, primer i segon classificats en l´edició de 2011, sempre amb el permís de múixers espanyols de gran projecció com el navarrès Íker Ozcoidi o el català Kiko Vallespí. En la categoria de gossos nòrdics, parteix com a favorit el català Lázaro Martínez, mentre que en la categoría d’esquijòring, esquí de fons tirat per gossos, s´espera una dura batalla entre els representants de l´armada txeca, amb Jiri Suchy, vencedor en 2010, com a referent a batre.
Comença la batalla.  http://www.pirena.com/

Deixa un comentari