Pirena Advance, amb la Candidatura BCN-PIRINEU 2022 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 02/01/2012

Aprofundint amb el seu compromís amb l’esport de neu i amb els Pirineus com a territori de referència, Pirena Advance ha decidit donar suport a la candidatura Barcelona-Pirineu per als Jocs Olímpics de 2022.
Pirena sempre ha col·laborat en tots els grans esdeveniments esportius que promocionen el Pirineu (Jaca 1998, Jocs Universitaris de Jaca, Jaca 2010 i, ara, Barcelona Pirineu 2022).
Des de Pirena es fa explícit tot el suport a la candidatura i es posa a disposició dels seus organitzadors la col·laboració de la ruta blanca del Pirineu en base a la llarga experiència com a acció de referència en l’esport de la neu a nivell internacional.
En aquest context, Pirena Advance posa sobre la taula una vella reivindicació: aconseguir que el múixing sigui reconegut com un esport olímpic més en els jocs d’hivern. Així, per Pirena seria idoni que el múixing fos l’esport nou que defensés la candidatura. Per al fundador de Pirena, Pep Parés, “el nostre esport donaria color als Jocs d’hivern. La fusió entre home i gossos amb la natura, donaria una imatge molt plàstica als Jocs. El múixing és un esport molt consolidat en alguns països com els Estats Units, el Canadà o el països de l’est i el nord d’Europa. Ho demostra cada any Pirena, un esdeveniment amb 22 anys d’història i on, en aquesta edició, arribem a la cinquantena d’equips participants”.
Pirena Advance 2012 començarà el 22 de gener a La Partacua (Osca) per disputar 14 etapes pel Pirineu d’Aragó, de Lleida, de França, d’Andorra i de Girona. La festa final serà, com és tradicional, a La Molina el 4 de febrer. Més informació a:
www.pirena.com

Deixa un comentari