Pirena Advance, 30 de gener, 10a etapa, Baqueira - Montgarri | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/01/2012

L´espectacular nevada que va caure aquest cap de setmana sobre Baqueira Beret ha permès realitzar, una etapa de luxe en aquesta Pirena 2012. Quaranta quilòmetres de recorregut per als trineus, amb sortida en el Pla de Beret i incloent la baixada a Montgarri i el pas per la zona de L’Orri. Vint-i-quatre quilòmetres pels esquijòrers, en l´etapa més exigent disputada fins ara.
El millor crono en aquesta desena etapa l’ha marcat, de nou, Tom Andres (Pirineus Catalunya/HappyDog), amb poc menys de dos minuts de marge sobre el navarrès Íker Ozcoidi (Ternua/Canun), que veu com l´alemany segueix allunyantse en la provisional, ja amb gairebé 10 minuts. Ha completat el podi de l´etapa Ullrich Kuhn, que segueix amb la seva lluita particular per remuntar posicions i ja és vuitè en la provisional. Destacable la quarta posició en aquesta etapa del basc Itoitz Armendáriz (Grandvalira/Ternua), sisè en la general.
En la categoria de gossos nòrdics, victòria en aquesta desena etapa per a l´alemanya Tamara Schlemmer (Baqueira Beret), que ha completat el recorregut en 2 hores i 17 minuts, 4 minuts més ràpida que Lázaro Martínez (Prullans.net).
Martínez ha tingut molts problemes en la sortida i ha hagut d´improvisar un canvi de posicions en l´equip, però després ha demostrat tota la seva força i la bona sintonia amb els gossos i ha completat el recorregut amb un bon crono, que li permet mantenir el liderat de la general amb un ampli coixí de més de 20 minuts.
Finalment, en esquijòring, el millor crono se l’ha anotat el txec Jiri Suchy (La Molina), per davant de Michal Zenisek (Andorra). La sorpresa ha estat el líder de la provisional, el també txec Pavel Porubsky (Baqueira Beret), que ha finalitzat l´etapa sisè, encara que manté el liderat de la provisional amb 5 minuts i mig d´avantatge sobre Zeniseke
Dimarts 31 de gener, etapa 11: Baqueira-Val d’Aran

Deixa un comentari