Pirena Advance 2012. Torna la Travessa dels Pirineus en la seva 22ena edició | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/12/2011

 

Ha començat el compte enrere per la 22ena edició de la Pirena, la travessa dels Pirineus en trineu i gossos, que un any més es consolida com la cursa de referència del múixing internacional. Una ruta clàssica que continua reinventant-se però que manté els valors i fonaments que la caracteritzen, com ara l’esportivitat, el respecte en la relació home-gos, la defensa del medi ambient i la promoció dels Pirineus com a actiu natural i econòmic.


Aquesta setmana s’han tancat oficialment les inscripcions per a aquesta nova


edició, que se celebrarà del 21 de gener al 4 de febrer. Tot i el context de crisi que afecta Europa, Pirena Advance manté inalterable el seu poder de convocatòria i ha rebut la inscripció d’una cinquantena d’equips, el que suposa una xifra remarcable. El fundador de Pirena, Pep Parés, s’ha mostrat especialment satisfet d’arribar a aquesta màgica xifra dels 50 equips, que confirma l’interès que desperta la nostra ruta a tota Europa. Tindrem molts representants espanyols, però també múixers d’Alemanya, Suïssa, França, Gran Bretanya, República Txeca o Polònia. I ens agrada veure que molts d’ells s’estrenen a Pirena, la qual cosa ens demostra que és una travessa viva i amb molt futur per davant”.


 


A la Pirena de 2012 hi haurà 34 trineus, dels quals 5 amb gossos nòrdics, i 16 skijorers (esquiadors de fons tirats per gossos), una xifra rècord que confirma el creixent interès per aquesta disciplina, que s’ha consolidat com la porta d’entrada idònia per a la pràctica del múixing. Pel que fa a les nacionalitats, hi haurà 26 participants espanyols, 8 d’alemanys, 9 txecs, 3 suïssos, 1 holandès, 1 francès, 1 britànic i 1 polonès. Entre els inscrits hi figura el vencedor de l’any passat, l’alemany Tom Andres, que es tornarà a enfrontar al seu compatriota Ullrich Kuhn, que l’any passat li va posar les coses molt difícils, sempre amb el permís del navarrès Íker Ozcoidi, guanyador de l’edició de 2009, o del català Francesc Vallespí, que en l’última edició va pujar al podi en diverses etapes.


www.pirena.com


Per a més informació, acreditacions i imatges:


Aure Farran 610 50 51 56 press@pirenaadvance.com


 


Álvaro Bultó, múixer a Pirena entre els 50 inscrits per la gran ruta blanca dels Pirineus. Un rookie de luxe


En la categoria de trineus hi ha inscrites 5 dones, entre elles les debutants Montse  Claverol, Marie-Sophie Le Biez o Alexandra Held. En skijoring, la gran absent serà la guanyadora de l’any passat, la txeca Jana Porubska, que cedeix el seu lloc al seu marit, Pavel Porubsky. En aquesta disciplina hi haurà 10 homes i 6 dones, com la catalana Marta Bosch, que s’estrena a Pirena.


I també s’estrenarà a Pirena Advance, l’aventurer Álvaro Bultó, que després de provar totes les disciplines de l’esport d’aventura, aquesta vegada s’atrevirà amb el múixing. Amb el suport del càntabre Manuel Pérez, Bultó afronta amb molta il·lusió aquest nou repte en la seva carrera esportiva. El seu objectiu és completar la travessa, tot i que també serà la cara visible en els programes especials de TV de Pirena Advance per a diferents televisions de l’estat espanyol.


21 de gener. Punt de partida


L’activitat començarà el dissabte 21 de gener amb la presentació oficial dels equips i control veterinari a Saragossa, mentre que diumenge 22 ja es farà la primera etapa (La Partacua–Nieve de Aragón) de 26 km. La Pirena Advance 2012 es tancarà el 4 de febrer a La Molina, amb l’última etapa i la gran festa final amb la cerimònia de lliurament de premis.


Seguiment a les xarxes socials


Un any més, la cursa es podrà seguir a través de la seva pàgina web (www.pirena.com) , on es podran trobar les notícies, les millors imatges de la cursa, els programes de TV o els resultats, però molt especialment des de les xarxes socials: @pirenaadvance a Twitter i /pirenaadvance a Facebook. La comunitat virtual d’amics de Pirena no para de créixer i en aquesta edició, són els mateixos seguidors qui han escollit la imatge del nou pòster de Pirena Advance, que ben aviat es donarà a conèixer.

Deixa un comentari