Pirena Advance 2012. TOM ANDRES s’anota la seva quarta Pirena. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/02/2012

Lázaro Martínez s’imposa en nòrdics i Pavel Porubsky en esquijòring
L´estació francesa de Plateau de Beille va coronar ahir al matí a l´alemany Tom Andres (Pirineus Catalunya/Happy Dog) com a nou vencedor de Pirena. Suma la seva quarta corona en la ruta blanca -també va guanyar al 2008, 2010 i 2011- i es converteix en el primer múixer en aconseguir quatre triomfs en els 22 anys d´història de la carrera. A Plateau, Andres va sumar la seva onzena victòria d´etapa, superant de nou, i ja és un clàssic, al navarrès Íker Ozcoidi (Ternua/Canun), que ha estat segon en la general, i a l´alemany Ullrich Kuhn, qui, després d´iniciar Pirena amb una etapa desastre, va anar remuntant posicions fins a una meritòria setena plaça final. Entre la resta de múixers espanyols, destacar que han entrat al top ten el basc Itoitz Armendáriz (Grandvalira /Ternua), sisè, i el català Kiko Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre), novè. Per la seva banda, el debutant Sergi Puig (Port Ainé/Serveis Panella) s´ha portat el premi al millor rookie en finalitzar onzè i l´equip especial format pel càntabre Jorge Ruiz i el múixer madrileny amb discapacitat Felipe Cartas
(Advance/Anima Strath) han acabat en una meritòria dissetena plaça.
Aquesta etapa també ha servit per coronar campió, en la categoria de gossos nòrdics, al múixer català Lázaro Martínez (Prullans.net), que després de patir molt en les últimes jornades per preservar el liderat, ha acabat a la manera dels campions. Martínez, fent honor al seu sobrenom de “el rei dels llops”, s´ha imposat en aquesta última etapa a Tamara Schlemmer (Baqueira Beret). Ha completat el podi final en aquesta categoria el càntabre Jesús Martínez (Advance). Finalment, entre els participants d’esquijòring, victòria final per al txec Pavel Porubsky (Baqueira Beret), que succeeix en el palmarès a la seva dona, Jana Porubska, vencedora al 2011 i que en aquesta edició ha estat la seva mà dreta.
El podi final d´aquesta categoria ha estat copat per participants txecs, amb Michal Zenisek (Andorra) i Václava Kuriková (Pirineus Catalunya), en segona i tercera posició. Entre els espanyols, el millor va ser el jove Víctor Carrasco (Andorra/Tuga Activi Wear), novè.


Avui a partir de les 11 del matí, festa final i lliurament de premis de Pirena al
Palau de Congressos i Esports d´Alp (La Cerdanya).

Deixa un comentari