Pirena 6a etapa, una de les més espectaculars, amb sortides en grup | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/01/2012

26 de gener de 2012
Segueix el domini de Tom Andres (Pirineus Catalunya/Happy Dog) en la Pirena de 2012, amb cinc victòries de sis, l´última aquest matí, en una espectacular carrera amb sortida en massa. Els participants han sortit de cinc en cinc, la qual cosa ha facilitat algunes estratègies interessants, que els múixers han optat per permetre el pas d´un o un altre contrincant per poder seguir la seva estela i fer millors cronos. Andres ha sortit ràpid i ha completat els 18 km de recorregut en menys de 38 minuts, superant al seu compatriota Ullrich Kuhn en prop de dos minuts, Precisament, la declaració d´etapa desastre en la primera jornada, per problemes mecànics que li van impedir arribar a disputar l´etapa, llastren la gran actuació que està realitzant en aquesta Pirena Kuhn, subcampió en 2011 i un dels favorits de partida per al triomf final. Kuhn segueix remuntant posicions i ja ocupa la novena posició de la general. El tercer graó del podi ha estat per a Íker Ozcoidi (Ternua/Canun).
Pel que fa a altres representants espanyols, Kiko Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre) segueix en progressió ascendent. Avui ha estat cinquè i ja és sisè en la general, just per davant del basc Itoitz Armendáriz (Grandvalira/Ternua).
Entre els múixers amb gossos nòrdics, Lázaro Martínez (Prullans.net) segueix
manant i avui ha superat de nou a l´alemanya Tamara Schlemmer (Baqueira
Beret).
Martínez ha fet la seva sortida amb 4 trineus tirats amb gossos alaskans, molt més veloços a priori que els nòrdics, però s´ha situat al capdavant en la sortida i posteriorment ha sabut treure partit a la velocitat dels seus contrincants.
Els esquijòrers també han fet sortida en massa, sumant-se a l´espectacle. Avui ha estat una etapa propícia per al txec Michal Zenisek (Andorra) que ha creuat la línia de meta tan sols cinc segons abans que el líder de la provisional, Pavel Proubsky (Baquèira Beret). Ha fet el seu millor resultat en aquesta Pirena el català Víctor Carrasco (Andorra/Tuga Activi Wear), sisè.
Demà, etapa 7: Beret – L´Orri. sortida a le 8,30 h. 31 Km
– www-pirena.com

Deixa un comentari