Publicat el 19/12/2017

Serà un espai de reflexió, estudi i desenvolupament de l’alta costura i el disseny de moda

Pineda de Mar acollirà la seu de la Fundació Manuel Pertegaz (Olba, 1917-Barcelona, 2014) en memòria del dissenyador d’alta costura d’origen aragonès però radicat a Catalunya i vinculat amb el municipi des dels anys 60 fins la seva mort.
Així ho ha decidit el ple municipal que ha aprovat el protocol per promoure i constituir la fundació que vol ser un espai de reflexió, estudi i desenvolupament de l’alta costura i el disseny de moda. El projecte també contempla que la fundació s’ubiqui a la masia Can Teixidor, edifici de propietat municipal del segle XVII que es rehabilitarà íntegrament, i que es dividirà en tres espais: un dedicat a la vida de Pertegaz, un altre a les seves col·leccions i un tercer a la història del tèxtil al Maresme.

ACN Pineda de Mar
Foto: El dissenyador d’alta costura Manuel Pertegaz Ibáñez. Va morir el 30 d’agost a Barcelona als 96 anys. Amb només 25 anys, va obrir la seva primera casa de models d’alta costura a Barcelona que va ser l’inici d’una gran etapa d’èxit a nivell estatal i intern.

 

Deixa un comentari