PIMEC signa un acord amb la UAB per enfortir la iniciativa emprenedora entre els seus estudiants i investigadors | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/05/2012

La UAB i PIMEC, han signat un conveni de col·laboració en formació acadèmica, recerca i foment de la iniciativa emprenedora. L’acord vol contribuir a millorar la competitivitat de l’empresa catalana i, alhora, impulsar l’emprenedoria entre els estudiants i investigadors, en un moment especialment delicat per a l’economia al nostre país.


L’acord signat entre la rectora de la UAB, Ana Ripoll, i el president de PIMEC, Josep González, permetrà aportar solucions a l’actual teixit productiu del país, que està constituït en un 98% per pimes. Els reptes que planteja el futur de Catalunya exigeixen trobar noves fórmules que ajudin a millorar la seva posició competitiva.


Sensible a les problemàtiques del seu territori, la UAB aportarà el coneixement per tal que el col·lectiu de la petita i mitjana empresa pugui superar la crisi i prendre posicions d’excel·lència en l’actual context.


Objectius de l’acord


El conveni suposa la creació d’un espai nou comú on la comunitat acadèmica de la UAB i la comunitat empresarial de PIMEC podran generar iniciatives conjuntes orientades a millorar la competitivitat de les seves empreses, i alhora fomentar la iniciativa emprenedora i responsabilitat social.


Segons la rectora Ana Ripoll, “aquest és un ferm compromís de la UAB de treballar amb les empreses per afavorir nivells d’ocupabilitat més alts i contribuir indirectament a reduir l’enorme taxa d’atur, la principal xacra que ens amenaça com a societat”.


Per a Josep González, l’acord és “un pas endavant decidit que serà molt útil, ja que ajudarà a les pimes catalanes a obtenir el valor afegit que els és indispensable per competir i ser rendibles. D’aquesta manera, universitat i empresa s’alien per permetre al país sortir reforçat de la crisi”.  


En l’àmbit acadèmic, la nova aliança entre la UAB i PIMEC ha de contribuir a oferir la formació necessària per endegar projectes i fomentar l’activitat emprenedora en tots els àmbits de coneixement, des de les tecnologies i les ciències experimentals fins a les ciències socials i humanístiques. La UAB vol millorar les competències professionals dels estudiants, incrementant així la seva capacitat per trobar ocupació de qualitat.


En l’àmbit empresarial, l’acord millorarà la posició competitiva del sector productiu català i, més en concret, vol facilitar vincles per a la internacionalització de les pimes i de les iniciatives emprenedores catalanes.


En l’àmbit social, el conveni ajudarà a difondre els valors i l’actitud emprenedora a la societat, fomentar el debat sobre temes d’emprenedoria i transferir coneixements de l’entorn universitari a l’empresari i viceversa.


Accions concretes


Les accions concretes que s’engegaran sota aquest conveni són:
• El disseny d’un minor transversal (un itinerari d’estudis adreçat a estudiants de diferents titulacions) sobre emprenedoria amb l’objectiu que els estudiants de grau puguin formar-se en aquests coneixements i desenvolupar el seu potencial com a emprenedors.
• La creació d’un centre per a l’estudi de la competitivitat del teixit industrial de Catalunya, amb l’objectiu que els investigadors de la UAB puguin respondre les preguntes que sorgeixen de la realitat empresarial d’avui dia.
• El disseny de cursos d’especialització, jornades, sessions de treball, on els petits empresaris puguin formar-se en aquells temes en els quals tenen carències, combinant la visió analítica donada per l’acadèmia i la visió pragmàtica de PIMEC.


PIMEC representa i defensa els interessos i valors de la pime i els autònoms davant les administracions, la resta dels agents socials i econòmics, i la societat en general, i contribueix activament al seu creixement i a la seva competitivitat. A més, ofereix a la pime tots els serveis i eines que ajuden a fer-la més forta i competitiva en un mercat global i sense fronteres. La patronal té 14 seus i delegacions distribuïdes per tot el territori català.


La UAB, que ha estat reconeguda com a Campus d’Excel·lència Internacional, és un campus multidisciplinar que engloba totes els àmbits de coneixement, des dels més tècnics fins els humanístics, necessaris per fomentar la creativitat necessària per a l’emprenedoria.

Deixa un comentari