Publicat el 17/03/2015

En el marc del projecte CATEMPRÈN, que dóna suport a la comunicació empresarial en català, PIMEC, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), ha organitzat un concurs per valorar i donar a conèixer iniciatives empresarials que tenen el doble vessant que la patronal treballa a partir d’aquest projecte: l’emprenedoria i la llengua catalana.
S’ha celebrat l’acte de lliurament del guardó CATEMPRÈN davant la presència del president de PIMEC, Josep González, i de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. Després de valorar les dotze candidatures presentades, el jurat del concurs, format per membres de la patronal i de la DGPL, ha decidit que el projecte Xíndria.cat és el que més s’ajusta als criteris d’originalitat, creativitat i viabilitat.
Xíndria Cat és una iniciativa emprenedora que neix a Cassà de la Selva de la mà d’Elisabet Sureda. És un projecte creatiu, de frases enginyoses, originals, col·locades en objectes quotidians que tenen una bona acceptació en el mercat del marxandatge. Per tant, el servei que ofereix l’empresa Xíndria Cat permet fomentar l’ús de la llengua i, a més, pot incidir favorablement en diverses franges d’edat, inclosa la juvenil.
L’emprenedora guanyadora ha recollit una tauleta digital i podrà gaudir de mig any d’assessorament empresarial per enfocar millor el seu negoci. A més, participarà com a ponents d’una trobada PIMEC i podrà fer difusió del seu producte a través dels mitjans propis de la patronal.
Durant l’acte, el president de PIMEC ha felicitat tots els participants i els ha animat a seguir emprenent, alhora que ha deixat palès que en aquests moments “
el suport a l’emprenedoria és més necessari que mai; per això treballem i donem eines perquè les empreses millorin la seva comunicació i imatge i, per tant, la seva competitivitat”.
El concurs CATEMPRÈN s’emmarca en l’acord de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat i PIMEC per tal d’establir un marc de comunicació i de col·laboració entre ambdues institucions per al foment de la llengua catalana en el sector empresarial, així com en les activitats i serveis de la patronal a Catalunya. En aquest sentit, PIMEC també desenvolupa tasques d’acompanyament i assessorament a les pimes i els autònoms en l’àmbit de la comunicació en llengua catalana; facilita tots els recursos de la comunicació en català, i dóna suport a totes aquelles empreses que emprin el català com a llengua vehicular de les seves activitats quotidianes.

Deixa un comentari