Publicat el 26/11/2021

Aquesta crida es va fer al llarg de la jornada ‘Arribes a temps al futur?’, que va celebrar-se el passat 25 de novembre i a la qual van assistir 200 empresaris i empresàries

 

L’entitat empresarial PIMEC Maresme – Barcelonès Nord ha encoratjat les pimes a innovar per créixer i ser més competitives, tot contribuint a la recuperació de l’economia a través de la creació de llocs de treball i de la generació de riquesa.

En la seva intervenció, el president de PIMEC Maresme–Barcelonès Nord, Joan Pera, va destacar la importància que les pimes i els autònoms del territori siguin conscients dels desafiaments que hauran d’afrontar en el futur immediat, en relació a les noves tecnologies.
També va animar els assistents a l’acte a ser positius i entendre el moment actual de pandèmia com una oportunitat i no com una amenaça.

D’altra banda, la jornada va comptar amb el conegut analista econòmic i divulgador tecnològic Marc Vidal, inclòs en el Top 100 Forbes Influencers 2020. Vidal, en la seva intervenció, va assegurar que “l’exercici d’abraçar els avenços tecnològics no és opcional, és inevitable”. I sobre aquest aspecte, també va afegir que, qui ho faci adequadament, “obtindrà un avantatge competitiu en l’àmbit empresarial, tot diferenciant el nou consumidor, del client i de l’usuari a través de la tecnologia com a eina que ens ajudarà a aconseguir-ho”. L’analista i divulgador també va apuntar les quatre claus per abordar amb èxit el desafiament digital que suposa aquest moment de disrupció.
Tal com va assegurar, serien: l’ús de les dades per generar millors experiències de client, la utilització de la intel·ligència artificial per fer molt més eficients els processos empresarials, la mutació dels productes a serveis per generar nous models de negoci i la recerca de l’excel·lència en els equips humans a partir de les competències que calgui estimular.

L’acte va comptar amb la representació institucional del regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Mataró, Sergi Morales. I va ser moderat per la periodista Núria Casas.
D’altra banda, l’Auditori del TecnoCampus de Mataró també va acollir una taula rodona d’experiències sobre el futur empresarial al Maresme, amb les participacions, en aquest cas, del CEO d’Epinium i president de PIMEC Joves al territori, Carlos Martínez; el CEO del grup BG Media i professor associat de Màrqueting Digital a ESADE, Víctor Betrán;  i del gestor de comptes de Process Control, Sergi Ramia.

Redació
Imatge i font: PIMEC

Deixa un comentari