Publicat el 11/04/2016

El parc de Ca l´Alfaro es tornarà a convertir el cap de setmana del 16 i 17 d´abril en un gran mercat a  l´aire lliure. Un mercat per comprar pèsol garrofal de Llavaneres, protegit amb la marca de garantia de qualitat, i per gaudir d´un extens programa d´activitats, que arriba amb novetats.
Diumenge al migdia, a més del tradicional tastet de pèsol, es podrà gaudir d´una pesolada popular que permetrà als visitants dinar al recinte firal.
Dissabte, es repetirà el tast de vins i s´estrenarà el concurs de cuina LlavamasterXef.
A més, durant tot el cap de setmana, s´organitzaran activitats infantils: hi haurà jocs i de cucanya, hora del conte, passejada en poni i taller de circ pel carrer de Munt. La Festa del Pèsol l´organitza la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme amb el suport dels productors de pèsol garrofal, i dels restauradors i comerciants locals.

DIVENDRES, 15 D´ABRIL
La Festa del Pèsol es posarà en marxa divendres al matí amb un taller de cuina amb tast, al mercat municipal. El taller anirà a càrrec de Cris Cooks i es començarà a cuinar a les onze del matí al passeig de la Mare de Déu de Montserrat. Els visitants podran tastar els tradicionals pèsols ofegats de Llavaneres. Ja a la nit, el restaurant Vil·la Minerva servirà el 9è Sopar del Pèsol i durant la vetllada es lliurarà el desè distintiu del Pèsol d´Or. 
Les inscripcions per assistir al sopar estan obertes al web:  
https://ajllavaneres.cat/document.php?id=10339

DISSABTE, 16 D´ABRIL
Dissabte al matí, al parc de Ca l´Alfaro obrirà les portes la fira comercial, càrrec de productors de pèsols i comerciants. L´horari de visita serà de 10 a 14 i de 17 a 20.30 h. A més de voltar pel mercat, es podrà participar d´un tast de vins a càrrec d´Alta Alella, a les 12 h. El preu és de 3€ i cal inscripció prèvia al web: https://ajllavaneres.cat/formulari.php?id=10393. 

Dissabte a la tarda, cap a les 18 h, es donarà el tret de sortida del LlavamasterXef, una de les novetats d´aquesta 17a Festa del Pèsol. Cal inscripció prèvia al web: https://ajllavaneres.cat/document.php?id=10389&demarc=165

A més, a la tarda, hi haurà jocs tradicionals de cucanya i, tant dissabte com diumenge, passejades en poni pel carrer de Munt i ecocavallets.

DIUMENGE, 17 D´ABRIL
Diumenge al matí es viurà un dels moments tradicionalment més concorreguts de la Festa del Pèsol: la degustació popular, que se servirà a partir de les 

12 h. Com cada any, els visitant podran comprar tiquets de degustació de pèsol i de coca de Llavaneres. Per cinc euros, es podrà comprar un tiquet que inclourà dos tastets de pèsol, un de coca i una beguda. 

La novetat d´aquest 2016 és que la gent d´El Casal de Llavaneres cuinarà una gran cassola de pèsol ofegat. En el tastet, es podrà gaudir de la cuina de tres establiments de referència a la vila: els restaurants Can Jaume, El Racó del Navegant i Vil·la Minerva que, a més de pèsol ofegat, presentaran altres creacions culinàries amb pèsol. Amb la pesolada popular, per cinc euros, els visitants podran gaudir d´una ració de pèsol ofegat.

Pensant en els més petits, diumenge a les 11 h, hi haurà sessió de l´hora del conte, amb la llavanerenca Mercè Armengol que presentarà El fillol de Sant Jordi i el drac vermell, i taller de circ al carrer de Munt.

La visita a la fira es pot completar durant tot el cap de setmana amb la degustació d´alguns dels menús de la 17a Mostra Gastronòmica del Pèsol Garrofal. Al web: http://ajllavaneres.cat/document.php?id=10353 podeu consultar les propostes.

Deixa un comentari