Publicat el 17/09/2015

L´Aixecada de Càntirs d´Argentona ha estat seleccionada per la Generalitat de Catalunya, junt amb d´altres jocs de diferents localitats catalanes, com a joc de carrer representatiu del nostre país i participarà a Itàlia en el Festival de Jocs de carrer, que aquest any te a Catalunya com a convidada d´honor.
Durant tot el cap de setmana del 19 i 20 de setembre el Joc de l´Aixecada de Càntirs serà present al Festival Internacional de Jocs de carrer – TOCATì 2015 Verona – Itàlia
L´Aixecada, joc que es practica com a competició únicament a Argentona, se celebra cada 4 d´agost al matí, en el marc de la Festa del Càntir, des de l´any 1953.
Destresa, força i habilitat són els elements essencials per a poder aixecar 12 càntirs plens d´aigua que pesen de 5 a 200 kg. El President del Patronat del Museu del Càntir i tres membres dels Amics del Museu seran els encarregats de presentar el joc. Al festival també hi participaran els Castells de la Colla Castellera dels Xiquets d´Alcover, la Cursa de Dolls de Cadaqués, les Bitlles pallareses o la Morra de Sant Carles de la Ràpita, entre d´altres.

Deixa un comentari