Publicat el 11/05/2015

La instal·lació de contenidors per la recollida d’olis s’ha realitzat el dijous 7 de maig a tres punts nous de Calella, ampliant el servei que fins ara s’oferia a les deixalleries mòbils i a la deixalleria municipal.
En concret, s’han col·locat a la Plaça de Lluís Gallart, la Plaça del Mercat i a l’Esplai del Carrer Anselm Clavé, 46- 48 (en aquest últim punt és un contenidor interior).
A partir d’aquesta instal·lació, ja es pot fer ús del servei omplint una ampolla de plàstic amb l’oli fregit (no cal colar prèviament). Un cop l’ampolla estigui plena, s’ha de tancar bé, portar-la a algun dels punts mencionats i dipositar-la dins el contenidor. L’oli recuperat es destinarà a una planta de tractament per a la seva transformació en biodièsil.
L’Ajuntament ha decidit ampliar aquest servei perquè cada vegada siguin més els ciutadans que reciclin els olis que fan servir per cuinar, ja que llençar l’oli a l’aigüera fa que la depuració de les aigües sigui molt costosa. De fet, 1 litre d’oli contamina 1.000 litres d’aigua, així doncs, si no es fa una depuració total, aquest contamina rius, mars i aqüífers, interferint en la vida natural i degradant l’entorn.
A banda de la recollida d’olis, a la ciutat també hi ha punts de recollida de TAPS DE PLÀSTIC: l’Escola Minerva, l’interior de la Plaça del Mercat i l’Antiga fàbrica de Llobet.
Calella és la cinquena ciutat del Maresme que disposa d’un sistema gratuït de recollida d’olis vegetals cuinats a través dels serveis del CEO del Maresme. 

Deixa un comentari