Publicat el 15/09/2016

Dijous,15 de setembre, es va inaugurar al Museu del Disseny de Barcelona l’exposició D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura.
El Museu de Badalona col·labora en aquesta mostra amb la cessió temporal de tres peces, dues d’elles ubicades normalment a l’exposició permanent: un paviment d’opus spicatum -un tipus de paviment fet amb tessel·les allargades de ceràmica i que també trobem a la casa dels Dofins de Badalona-, una canonada d’aigua de la segona meitat del segle I aC. i una tercera provinent de les excavacions efectuades a la plaça Assemblea de Catalunya, número 2 de la nostra ciutat. Aquesta teula amb xemeneia, que té una cronologia del 15 aC al 15 dC, s’acaba de restaurar i s’exposa al públic per primer cop.

L’exposició ha estat comissariada per Pedro Azara i coincidirà amb el 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica. La mostra consta de quatre àmbits anomenats: ceràmica i projecte, ceràmica funcional, ceràmica simbòlica i ceràmica estètica. Les peces del nostre Museu s’han incorporat a l’àmbit de la ceràmica funcional i comparteixen sala amb peces provinents d’Itàlia, Grècia, la península Ibèrica i de jaciments catalans com Ullastret, Empúries o Barcelona.

La mostra aposta per posar en valor peces de ceràmica creades durant dotze mil anys, d’ús quotidià, artístic, decoratiu o màgic, i són patrimoni cultural conservat a grans museus i col·leccions d’Europa.
Es tracta d’una gran oportunitat, per tant, per donar a conèixer la Baetulo Romana, i es podrà visitar fins al 29 de gener de 2017.

Museu del Disseny de Barcelona 
Plaça de les Glòries Catalanes, 37
Horari: de dimarts a diumenge, de 10 a  20 h

Deixa un comentari