Publicat el 24/03/2020

Treure a passejar el gos és una de les excepcions del decret de restriccions a la  mobilitat de l’estat d’alarma (que el Govern Central ha estès fins a l’11 d’abril) amb motiu de la crisi sanitària pel coronavirus

Amb tot, cal seguir les recomanacions de prevenció també establertes a l’hora de sortir al carrer per passejar l’animal de companyia
– Sortir a treure el gos no ha de ser considerat com una activitat d’oci.
– Els recorreguts han de ser el més breus possible, sense distanciar-se a més de 200 metres del domicili i, exclusivament, durant el temps indispensable per a què la mascota pugui fer les seves necessitats fisiològiques.
– Els passeigs s’han de fer de manera individual, és a dir, un animal per persona, evitant el contacte amb d’altres persones o animals.
– Al carrer, es recomana mantenir els dos metres de distància amb les altres persones. Alhora, es demana la màxima responsabilitat i compromís de totes les persones propietàries de gossos per recollir els excrements dels animals i netejar els orins amb aigua.

En sortir de casa,  caldrà anar identificats, doncs la Policia Local podrà comprovar el domicili habitual de la persona que porti la mascota.
Les autoritats podran aixecar acta i sancionar ens cas de detectar possibles infraccions.
És recomana dur a sobre el Certifical autoresponsable de desplaçament: https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/certificat-autoresponsable-de-desplacament-en-el-marc-de-lestat-dalarma-per-la-crisi-sanitaria-per-la-covid-19, de la Generalitat de Catalunya per facilitar l’acreditació de que la mobilitat es fa per una de les causes autoritzades.

 

Deixa un comentari