Publicat el 19/04/2024

Els PIT són establiments, tant públics com privats, que complementen les oficines de turisme locals per oferir un servei d’informació turística de qualitat

 

Cabrera de Mar ha estat l’escenari d’una trobada singular, on una quarantena de Punts d’Informació Turística del Maresme han explorat els vestigis romans més destacats del municipi.

L’activitat, promoguda pel Consorci de Promoció Turística del Maresme en el marc del seu programa de formació, ha girat al voltant de l’arqueologia i el ric passat romà de la regió. Els participants han tingut l’oportunitat de recórrer els principals jaciments de l’antiga Ilturo, ara coneguda com Cabrera de Mar.

La trobada va iniciar-se a Can Benet, on es va proporcionar informació rellevant sobre el patrimoni local. Posteriorment, després d’una introducció a càrrec de l’arqueòleg municipal, els visitants han pogut conèixer de primera mà els jaciments de Can Benet, les termes i els forns de Ca l’Arnau, així com el temple rural romà de Can Modolell, amb l’acompanyament de dos guies experts.

La jornada ha estat una experiència enriquidora, permetent donar a conèixer el llegat ibèric i romà, així com les festes i festivals que celebren aquesta rica herència, com la Festa de les Bruixes i el Festival Cultural Iberoromà Reviu Ilturo, entre altres esdeveniments.

Els Punts d’Informació Turística (PIT) són establiments, tant públics com privats, que complementen les oficines de turisme locals i altres agents del sector per oferir un servei d’informació turística de qualitat. Aquest projecte, iniciat per la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona, compta amb una àmplia xarxa acreditada arreu del Maresme, incloent allotjaments turístics, museus, biblioteques i altres serveis.

A través de formacions periòdiques anuals, es garanteix que els participants mantinguin un coneixement actualitzat del territori i dels recursos turístics locals. L’objectiu d’aquestes activitats és que els participants puguin descobrir de primera mà les peculiaritats de la comarca, ampliant alhora el seu coneixement sobre els llocs d’interès a promocionar al Maresme.

Aquesta trobada ha representat una oportunitat única per als establiments acreditats com a Punts d’Informació Turística per obtenir un valor afegit, utilitzant el ric patrimoni cultural de la comarca per informar els visitants i preparar activitats relacionades.

 

Redacció

 

 

 

Deixa un comentari