Publicat el 08/03/2018

La primera fase del certamen ‘Dulcypas a la Mejor Pasta de Té’ de l’estat va celebrar-se a Madrid, amb 200 pastes inscrites i 165 participants d’arreu del país.

El passat 16 de febrer va celebrar-se la final de la III edició del ‘Premio Dulcypas a la Mejor Pasta de Té’, a Le Cordon Bleu, de Madrid. Un jurat integrat per set professionals reconeguts va avaluar els resultats per dictaminar quins serien els guanyadors entre les pastes artesanes presentades a concurs.

Finalment, el palmarès va quedar de la següent manera: ‘Galleta de Plátano, Yuzu y Nuez de Pecan’, de Vallflorida Xocolaters, de Barcelona, va resultar la guanyadora amb 413 punts. En segon lloc, la  ‘Guianduja de macadamia, toffe y vainilla’, de la Pastisseria Avinguda, de Mataró, amb 411 punts. I com a tercer classificat, va quedar la Pastisseria Comas de Badalona,  amb 386 punts.

La ‘Guianduja de macadamia, toffe y vainilla’, guanyadora de la segona posició, és una pasta especial inspirada en un torró que van crear a la Pastisseria Avinguda, de Mataró, el passat Nadal, molt apreciat pels seus clients. La pasta de te guardonada ja és a la venda en l’establiment de la capital del Maresme, que valora de manera molt satisfactòria el reconeixement que ha rebut la seva creació artesanal.

D’altra banda, segons també expliquen els organitzadors del certamen, el jurat va destacar la qualitat i el nivell d’unes pastes que són una bona mostra de la tasca de pastisseria artesana que s’està fent en aquests moments al territori espanyol.

A més de la gran participació al concurs, cal destacar també que l’edició d’enguany ha estat acollida per l’escola d’alta cuina i pastisseria Le Cordon Bleu, amb centre a París i delegacions a tot el món.

Deixa un comentari