Publicat el 27/06/2017

L’últim petard del castell de focs d’artifici, de color taronja, va anunciar que enguany els Mestres d’aixa són el sector guanyador de La Rierada

Molta participació i molt color als carrers. Aquesta ha estat la tònica de la Festa Major de Sant Joan que ahir va arribar a la seva fi després de cinc dies intensos d’activitats. L’últim petard del castell de focs d’artifici, de color taronja, va anunciar que enguany els Mestres d’aixa són el sector guanyador de La Rierada, la proposta que per tercer any consecutiu ha enfrontat els tres sectors en què es divideix el poble durant la festa: gent pagesa (verds), mestres d’aixa (taronges) i pescadors-contrabandistes (blaus).

Entre les puntuacions de La Rierada http://www.larierada.cat/ s’han valorat les decoracions dels carrers destacant el carrer Sant Ignasi, Santa Coloma i Sant Llorenç i fent una menció especial al carrer Concepció per la decoració que recordava la memòria històrica amb personatges del poble. Al concurs dels balcons s’han destacat el del Casal de Curació, el del carrer Manuel Roca, 75 i el del carrer del Mont, 30.

La festa ha tingut actes molt concorreguts, entre els quals cal assenyalar, per especialment emotiu, la jornada castellera, on els Capgrossos de Mataró van fer el primer 5 de 8 de la temporada i van aconseguir carregar i descarregar el 3 de 9 amb folre, un dels castells grans més vistosos i que va fer vibrar al públic a la plaça de l’Ajuntament.

La música ha tornat a tenir un paper destacat amb actuacions com les de La Principal de la Bisbal o el grup Gossos, els concerts amb segell vilassarenc del Vilassar sona! o la Sant Pau Rhum Band, i els concerts de La Rierada a l’aparcament del Patronat Parroquial amb músics com ara Miquel del Roig.

Els actes tradicionals com la rebuda i comiat del Pigat i la Lucía, la penjada i despenjada de l’ase Innocenci, el pregó, la despertada sorollosa, la xeringada i escuma, el correfoc, la trobada d’embarcacions, la fira d’americans, la màgia, la sardinada a la platja, la cantada d’havaneres, les actuacions infantils, el teatre o el castell de focs han tornat a fer de la festa un dels esdeveniments que, a més de donar l’inici a l’estiu, fan que els carrers i places es converteixin en punt de trobada i germanor.

Podeu consultar l’àlbum de fotos  de la Festa Major al flickr : https://www.flickr.com/photos/ajuntamentvilassardemar/sets/72157685378790365 

 

Deixa un comentari