Publicat el 16/03/2022

L’oferiment de diverses botigues i la solidaritat de la població en general han permès recollir unes 100 caixes, d’uns 40 kg de pes cadascuna, amb material de primera necessitat

 

 

 

Vilassar de Mar participa en una nova caravana d’ajuda i segueix col·laborant amb el poble ucraïnès. Després de la concentració celebrada a la plaça de l’Ajuntament el passat 1 de març en defensa de la pau, l’última iniciativa sorgida del nostre poble l’ha encapçala Albert Duran, un vilassarenc que va posar rumb cap a Polònia aquest cap de setmana amb set furgonetes plenes de material de primera necessitat recollit a Vilassar de Mar i a altres municipis.

Duran forma part d’una caravana integrada per persones de diversos municipis, que, gràcies a la col·laboració ciutadana, farà arribar al poble ucraïnès material de cures, menjar, productes d’higiene i roba infantil.
Al nostre poble, la crida feta per la Xarxa d’Inclusió Social el passat 3 de març, l’oferiment de diverses botigues i la solidaritat de la població en general han permès recollir unes 100 caixes, d’uns 40 kg de pes cadascuna, de material, que l’Ajuntament ha emmagatzemant al centre social Les Pinedes-La Xinesca.

Cap a Polònia, on es concentren la majoria de persones que fugen de la invasió russa, han viatjat aliments no peribles, alimentació per a nadons, bolquers, productes d’higiene personal, mantes, sacs de dormir, llençols, tovalloles, roba infantil i d’adults, sabates infantils i d’adults.

De tornada, la caravana, integrada per diversos vehicles i persones de diferents municipis del Maresme i de la costa barcelonina, té la intenció de portar cap a Catalunya prop de 200 persones d’Ucraïna, la majoria de les quals ja tenen una llar d’acollida al nostre país. Les que encara no la tenen seran ateses per la Creu Roja.

Cal recordar que la Generalitat ha reorganitzat l’ajuda catalana a la població civil afectada per la invasió, davant la dificultat de fer arribar tots els aliments, els medicaments i la roba recollits les dues primeres setmanes de la guerra al seu destí. Les autoritats recomanen ara a les persones que volen col·laborar amb el poble ucraïnès canalitzar la seva ajuda fent donacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.

Per saber quines són, com es pot acollir i altres informacions relatives a Ucraïna, consulteu el web habilitat per la Generalitat.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari