Parla´m de la mar. 30 actors enclotats a la platja de Mataró en un espectacle poètic | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/07/2012

El director de teatre mataroní, Josep Rodri, planteja una nova proposta teatral transgressora amb la seva creació “Parla’m de la mar”. El nou espectacle de Rodri es representarà a la platja de Mataró, el 13 i 14 de juliol, i els seus protagonistes seran 30 actors de la Sala Cabanyes i de l’Aula de Teatre de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) que, enterrats a la sorra, recitaran textos dels poetes més importants de la literatura catalana: Verdaguer, Sagarra, Espriu, Martí i Pol, Margarit, Casasses, Foix i Guimerà, al costat de mestres de la literatura universal com Baudelaire i Kavafis.
La proposta escènica de Josep Rodri segueix la línia d’un altre espectacle del director mataroní, “Morir a Bagdad” (2003), que va impactar per la seva originalitat. Al “Parla’m de la mar”, Rodri convida l’espectador a passejar lliurement per la platja mentre escolta, quasi a cau d’orella, els poemes i músiques que més li interessin. Els actors, enclotats dins la sorra, aniran recitant els textos en fragments de 3 a 5 minuts, ininterrompudament.
“Parla’m de la mar” es podrà veure els dies 13 i 14 de juliol a les 22 h a la platja del Varador (darrera del Centre Natació Mataró). En el fons, es tracta d’un homenatge a la mar, font d’inspiració de músics, escriptors i artistes de tota mena. La música juga un paper important en aquesta producció a través de peces de Brassens, Raimon, Sílvia Pérez Cruz, Mercedes Sosa, Britten i Wagner, entre d’altres.
L’entrada a “Parla’m de la mar” és lliure.

Deixa un comentari