Publicat el 25/04/2017

Com s’ha fet en les darreres edicions, el Mercat del Trasto, té una vessant solidària i totes les persones que hi posin una parada hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, oli i/o llet).

El parc de les Muntanyetes, al barri de Puigfred, acollirà aquest diumenge, 30 d’abril, la 21a edició del Mercat del Trasto, una fira que té com a objectiu donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat per tal que no es converteixin en residus i donin servei a alguna persona que els necessiti. Aquesta edició del Mercat del Trasto tindrà 250 parades.

Com s’ha fet en les darreres edicions, el Mercat del Trasto, té una vessant solidària i totes les persones que hi posin una parada hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, oli i/o llet). Aquesta acció també està oberta a qualsevol persona que s’adreci al mercat. Tots els aliments recollits a la carpa de Voluntaris Badalona es donaran al Banc d’Aliments.

Enguany, el Mercat del Trasto de Primavera s’emmarca dins del Dia Mundial de la Bicicleta que es va celebrar el dimecres 19 d’abril amb l’objectiu de promoure aquest mitjà de transport. És per això que s’anima a la ciutadania a portar-hi la bicicleta ja que hi haurà un espai obert a tothom on personal de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de l’Associació Solidança ajudaran, a aquells que ho vulguin, a regular la seva bicicleta a la mida, fer-hi petites reparacions i posar-la a punt. A més, es donaran consells a tenir en compte per evitar robatoris.

Mercat del Trasto – Fira d’objectes usats
Dia:
Diumenge 30 d’abril
Horari:
de 10 a 14 hores
Lloc:
Parc de les Muntanyetes
www.badalona.cat
Les places per fer aquesta activitat són limitades i tindran prioritat les persones que s’inscriguin prèviament enviant un correu electrònic a: ed_ambiental@badalona.cat

A més hi tindrem el taller Pedala amb energia on els participants podran pujar a una bicicleta estàtica i pedalar una estona fins que generin l’energia necessària per fabricar el gel (té un consum de 150W), triturar-lo (80W) i esprémer les llimones (25W). Amb tot plegat, prepararem un refrescant granissat d’estiu elaborat a partir d’energia sostenible i, també, amb llimones ecològiques i de proximitat.

Per a una millor gestió dels residus que es generen al Mercat del Trasto, comptarem amb l’ajut de l’Associació Solidança, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social. Solidança instal·larà un punt de recollida d’aquells objectes que els paradistes no hagin venut i desitgin desfer-se’n on hi haurà contenidors-gàbia per recollir de manera classificada roba, aparells elèctrics i altres objectes que puguin ser reaprofitats. Posteriorment, s’encarregarà de gestionar i revaloritzar aquests objectes, minimitzant la quantitat de residus generada.

Deixa un comentari