Publicat el 23/11/2020

La Lectura del Manifest del Dia internacional contra la Violència envers les Dones es farà en línia, retransmès en directe via streaming al Youtube de Premià de Dalt Media Oficial

La regidoria d’Igualtat organitza conjuntament amb diferents entitats de la vila un programa d’activitats que es fan entre aquesta setmana i la vinent per a commemorar el 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. El lema triat és #NiAgressorNiCòmplice.
La regidora d’Igualtat, Josi Durán, reconeix que el repte ha estat fer la programació del conjunt de les activitats tenint en compte la situació sanitària i les restriccions i mesures decretades per les autoritats sanitàries. Per aquest motiu, explica, “s’han previst actes virtuals i en el darrer moment fem també el taller de Las rares presencial i virtual, però cal fer inscripció prèvia ja que l’aforament està limitat”.

Activitats organitzades per la regidoria de Joventut
Divendres 27 de novembre, el taller ‘Alegries i percals de ser un tio’, a càrrec de Sida Studi al PIJ La Fletxa i finalment,
Dissabte 28, organitzen l’activitat ‘Micromasclismes, com afrontar-los’, amb Iaguspira a l’Espai Santa Anna.
Totes aquestes activitats tenen lloc de 17.30 a 19.30 hores.

Dilluns 23 de novembre, les Dones del Barri fan el taller ‘Coral Performance #metoo’, amb Dona i cançó, a l’Espai Santa Anna, de 18 a 20 hores.
En el mateix horari, via streaming, Dones del Barri també fan una performance a càrrec de les dones del barri Santa Anna-Tió, sota el títol ‘La Puerta violeta’.

Dissabte 28 de novembre, de 17 a 19 hores, i després del seu èxit ‘Estoy Rara’, tornen Las Raras al Teatre de Sant Jaume i també en streaming, amb el taller ‘Com transformar els drames en comèdia’. Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònica a Igualtat (prmd.igualtat@premiadedalt.cat).

A banda d’aquestes activitats, les regidories d’Ensenyament i Joventut han preparat durant tota la setmana del 25N l’activitat ‘Kahoot Trivial antimascliste’, un taller virtual a càrrec de Lasal Abece d’idees, que es farà a l’Institut Valerià Pujol i Bosch.

Aquestes són algunes de les propostes que culminaran dimecres 25 de novembre a les 12 del migdia amb la Lectura del Manifest del Dia internacional contra la Violència envers les Dones que també es farà en línia, retransmès en directe via streaming al https://www.youtube.com/channel/UCoZEWppSvdTIHRDq_-yGrBw

Dones de Dalt també commemora el 25N a les 18h a la plaça de la Fàbrica, primer amb la ja tradicional encesa d’espelmes i després amb la lectura del manifest.
El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del Primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes activistes polítiques.

 

 

Deixa un comentari