Publicat el 08/05/2021

Es preveu reforçar el nombre d’efectius en tots els torns i es demana a la ciutadania que mantingui el respecte i compliment de les mesures de prevenció de la COVID-19 que segueixin vigents a partir del 9 de maig

La finalització de l’estat d’alarma decretat pel Govern de l’Estat a partir de les 0.00 h de diumenge 9 de maig acabarà amb les restriccions de mobilitat del confinament perimetral i amb el confinament nocturn.
El Govern de la Generalitat ha anunciat que es mantindran, amb aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, les limitacions de les reunions socials a 6 persones i també per a l’aforament del 30 % dels centres de culte.

D’altra banda, la Generalitat té previst regular amb una nova resolució, amb vigència del 9 al 23 de maig, els horaris de les activitats, de manera que els comerços i serveis podran funcionar de les 6 a les 22 h, i la cultura, l’esport i la restauració fins a les 23 h.
Per tant, a partir de diumenge es preveu una major activitat social i econòmica, així com més mobilitat de trànsit.
Davant aquesta situació, la Policia Local de Mataró ha dissenyat un dispositiu específic per a les properes setmanes amb els següents objectius:
– Incrementar la capacitat de resposta a les demandes ciutadanes.
– Incrementar l’actuació preventiva en espais i horaris en els quals es preveu un ús més intensiu de l’espai públic.
– Incrementar la vigilància i control del trànsit.
– Mantenir el control sobre les mesures de prevenció de la COVID-19 que seguiran afectant a les activitats econòmiques, socials i d’oci.
– Prevenir les situacions d’oci descontrolat, i en particular la pràctica del “botellón”.

Per donar compliment a aquests objectius, es preveu reforçar el nombre d’efectius de la Policia Local en tots els torns.
Aquesta setmana s’ha reunit també la Mesa de Coordinació Operativa per coordinar les actuacions necessàries entre Policia Local i Mossos d’Esquadra.

Vigilància sobre l’ús de la mascareta, la distància social i les limitacions de reunions i aforaments
La fi de l’estat d’alarma no afecta a les principals mesures de prevenció de la COVID-19 pel que fa al contacte social i que la ciutadania ha de complir.
En aquest sentit, l’Ajuntament de Mataró recorda que encara estem en situació de pandèmia i que per això és imprescindible que se segueixi respectant l’ús obligatori de la mascareta, la distància social, les limitacions d’aforament i horaris a les activitats, i la limitació a 6 persones en les trobades i reunions socials.
Els incompliments seguiran sent sancionats. La ciutadania també ha de mantenir els hàbits d’higiene i rentat de mans.

Imatge: Dispositiu policial per control d’activitats i prevenció COVID-19 el passat mes de març.

 

 

Deixa un comentari