Onada de fred al Maresme a partir de divendres 3 de febrer | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/01/2012

El servei de meteorologia del Consell Comarcal ha informat que el Maresme es veurà afectat per una onada de fred a partir del proper divendres, 3 de febrer. La previsió indica que podem arribar a unes temperatures mínimes històriques, com les registrades l´hivern de 1956.
El fred intens es començarà a notar el dijous, però serà a partir de divendres quan els termòmetres es desplomaran i registraran temperatures sota zero fins i tot en els municipis de costa. Tot i que la previsió s´anirà perfilant en els propers dies, ara per ara, els mapes indiquen que al Maresme Central (Mataró i municipis de les rodalies) poden arribar a registrar mínimes de – 6º i al Maresme Nord (entorn de Tordera) els termòmetres podrien caure fins els -14º.
Davant d´aquesta situació, el Consell Comarcal del Maresme ja ha avisat els serveis de protecció civil municipals perquè activin les mesures de prevenció adients com:
habilitar espais perquè puguin dormir les persones sense sostre, coordinar les mesures de protecció de la població més vulnerable (gent gran que viu sola i persones amb necessitats d´atenció sanitària o assistencials dependents) i tancar els sistemes de reg automàtic de les zones verdes per evitar la formació de gel a voreres i calçades, entre d´altres.
La pagesia és important que tingui la previsió de protegir els seus conreus amb mantes tèrmiques tota vegada que es preveu que es produeixi l´anomenada “glaçada negra” (la gelada que es produeix amb una humitat ambiental molt baixa i per tant no produeix el gebre que protegeix les plantes. Aquest tipus de glaçades provoca la destrucció i ennegriment de les plantes).
Els ciutadans cal que prenguin també mesures de previsió i d´autoprotecció, tant dins de la llar com si han de desplaçar-se en cotxe.

Deixa un comentari