Òmnium Montnegre apropa la cultura catalana als turistes. Coneixes la cultura catalana? - What do you know about catalan culture | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/06/2012

Diversos ajuntaments de l´Alt Maresme participen en la difusió de la campanya What do you know about catalan culture?, que durarà tota la temporada d´estiu


Calella. La secció local d´Òmnium Cultural Montnegre ha portat al territori la campanya nacional What do you know about catalan culture per tal de fer conèixer la cultura catalana als turistes que visiten el país. Es tracta d´un desplegable en anglès, i disponible en sis idiomes més a través d´Internet, que amb un to divulgatiu posa en valor l´aportació de la cultura al món en àmbits com la gastronomia, l´arquitectura, la literatura, els esports o la música.
Coneixes la cultura catalana? Això és el que es pregunta l´última campanya que ha posat en marxa Òmnium Cultural, adreçada als turistes que visitaran aquest estiu el nostre país.
La intenció és donar a conèixer la gran contribució de la cultura catalana arreu, a través de persones, obres i esdeveniments que gaudeixen de projecció internacional.
En l´àmbit de les arts plàstiques, es subratlla la creació d´artistes catalans vanguardistes com Salvador Dalí, Joan Miró i Antoni Tàpies. El xef Ferran Adrià, l´arquitecte Antoni Gaudí, Pau Casals i Josep Carreras en l´àmbit musical; o tradicions populars com els castellers, la Patum de Berga i el cant de la Sibil·la, són altres elements destacats de la cultura catalana que apareixen en el desplegable que es trobarà en les zones de màxima alfuència turística.
També es ressalta el treball en formació dels millors esportistes del món com el jugador del FCB Xavi Hernández, l´ex entrenador i jugador blaugrana Pep Guardiola, Pau Gasol o Rafa Nadal. I en l´àmbit de les noves tecnologies, la creació del domini .cat com a primera comunitat lingüística i cultural a la xarxa, malgrat no tenir estat propi.
La campanya What do you know about catalan culture? ha sortit ja al carrer en format paper i està disponible en anglès. Accedint a la pàgina
http://www.omnium.cat/ es pot descarregar, en format PDF, en altres sis idiomes: rus, italià, castellà, japonès, francès i alemany. La campanya s´anirà completant, al llarg de l´estiu, amb d´altres materials informatius.
Els desplegables es poden trobar a les oficines de turisme i informació de Calella
; a l´Ajuntament i a l´equipament cultural Ca l´Arturo de Sant Pol de Mar; i properament a la Casa-Museu Domènech i Montaner de Canet de Mar.
Els interessats en poder disposar d´alguns exemplars dels desplegables, poden posar-se en contacte amb Òmnium Cultural Montnegre a través del correu electrònic
montnegre@omnium.cat.

Deixa un comentari