Òmnium Cultural Mataró celebra una trajectòria de 40 anys de treball | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/09/2011

El 18 de gener de 1971 va establir-se la delegació de Mataró d’Òmnium Cultural, que al llarg de 40 anys ve fent serveis per la llengua i la cultura catalanes. En destaquen propostes com els cursos de català o el concurs literariLa delegació d’Òmnium Cultural de Mataró va sorgir sobretot arran de la inquietud d’uns mataronins per contribuir a la divulgació del català. “Al llarg d’aquests 40 anys Òmnium ha contribuït a la normalització de la nostra llengua, augmentant les classes de català tant per a catalanoparlants que no havien pogut estudiar en català, com després, per a no catalanoparlants provinents d’Espanya, i actualment per als nouvinguts provinents d’Àfrica i Sud-amèrica, sobretot. Un altre pilar ha estat la promoció de la cultura catalana, de manera que des del principi es van començar a organitzar conferències i altres actes culturals”, expliquen des de l’entitat, tot un referent a la comarca.
Òmnium va celebrar aquest aniversari amb una festa oberta a tothom, el passat 3 de setembre a la tarda, a la plaça Santa Anna de Mataró, i en els mesos següents ho farà amb diversos actes i un homenatge als primers fundadors locals. 
Des de 2009, la delegació d’Òmnium de Mataró va passar a ser la seu territorial de Mataró-Maresme.  Actualment, a la comarca ja són més de 1600 socis i s’han creat les seccions del Montnegre (al Maresme Nord) i de Premià.

Deixa un comentari