Publicat el 17/05/2017

És una adaptació d’un programa dels EUA que facilita als propietaris el finançament de les obres i que ha permès crear 40.000 llocs de treball en 8 anys

La capital de la Garrotxa serà l’escenari d’una prova pilot única a Europa per fomentar millores d’eficiència energètica a les llars i negocis tot facilitant el finançament de les obres.

El PACE Europe es basa en el programa que s’ha implantat amb èxit als EUA i on s’ofereix als interessats un finançament associat a la propietat per poder assumir el cost de les obres. Els diners es poden retornar en un termini de fins a 20 anys i amb un interès baix.
Les obres que s’han dut a terme van des de la millora dels aïllaments, la substitució de calderes o l’ús d’energies renovables com ara plaques solars.
A Olot, els edificis residencials són el segon emissor de C02 després del transport i per tant són un factor a tenir en compte en la lluita contra el canvi climàtic.
El programa americà ha demostrat que no només serveix per impulsar millores d’eficiència energètica sinó que també comporta la creació de llocs de treball i dona feina a empreses locals. Des que fa vuits anys es va posar en marxa a Sonoma, a Califòrnia, s’han rehabilitat 148.000 llars i s’han creat 40.000 llocs de treball. A la Garrotxa, el programa entrarà en funcionament el 2019.

ACN Olot

Deixa un comentari