Publicat el 07/02/2023

El jardinet ocuparà un tros del terreny que s’utilitza com a aparcament; la resta de l’espai es podrà continuar fent servir com a tal quan s’acabi l’actuació

 

 

 

Per crear el jardinet, l’Ajuntament ha iniciat les obres de remodelació del solar que es troba davant l’entrada principal del Cementiri Municipal, a l’altra banda de l’avinguda de Joan XXIII. Delimitat per aquesta via i pels carrers de les Guilleries i del Doctor Olivé Gumà, es tracta d’un terreny que s’utilitza com a aparcament. No es podrà tornar a fer servir amb aquesta finalitat fins que no acabin les obres, d’aquí a dos mesos, aproximadament.

Amb la remodelació es millorarà l’accessibilitat del solar, que quedarà dividit en tres plataformes. La superior, la que quedarà just davant la porta del Cementiri, es transformarà en una jardinet. D’aquesta manera, servirà com a punt de trobada per a les persones que acudeixin al Cementiri, com si fos l’avantsala de l’equipament. S’hi mantindrà l’arbrat existent i s’hi plantarà vegetació de clima mediterrani.

Les altres dues plataformes quedaran lliures, de manera que es podran continuar utilitzant com a aparcament. Un dels objectius de la divisió en terrasses és eliminar les escorrenties que s’hi creaven, a causa del pendent. El paviment que s’hi col·locarà, sauló sòlid, serà un altre element que dificultarà que tornin a originar-se. A més, es millorarà el drenatge de la pluja, amb nous embornals i la col·locació de graves, i es construiran murs de gabió, que també serviran per contenir i delimitar les plataformes.

La remodelació d’aquest terreny suposa una inversió per a l’Ajuntament de 102.993,43 euros (IVA inclòs). Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Massachs Obres i Paisatge, SLU.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Masnou

Deixa un comentari