Publicat el 23/11/2020

El govern de la Generalitat ha aprovat noves mesures que impliquen una obertura progressiva d’activitats respecte a les restriccions per evitar contagis de la COVID-19

Aquestes mesures, en vigor des d’avui dilluns dia 23 de novembre, fan referència fonamentalment als àmbits de la restauració, la cultura i els esports.

Hostaleria:
Es poden obrir les terrasses exteriors al 100% del seu aforament. En aquests espais, però, s’ha de mantenir una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules o agrupacions de taules. Hi ha una limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taules diferents, excepte que es tracti de grups bombolla. L’horari d’obertura és de 6 a 18 h i, de 18 a 21.30  h, exclusivament per servir sopars.
A l’interior dels establiments es pot obrir fins al 30% de l’aforament amb bona ventilació i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules. Com en les terrasses, ha d’haver-hi limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. Els horaris són els mateixos que en les terrasses, mentre que el lliurament a domicili es pot fer fins a les 23 h o recollida en el local fins les 22 h.

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts:
Poden obrir amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones. Així, l’Espai l’Amistat reobre i aquest dijous es reprendrà el cicle de cinema amb perspectiva de gènere amb la projecció de la pel·lícula “Criadas y señoras”.

Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras:
Des d’avui obre amb accés lliure a les sales, ús dels ordinadors, accés al fons documental, i servei de préstec sense cita prèvia.

Museu de l’Estampació:    
Manté el seu horari habitual (dissabtes i diumenges d’11 a 14 h), amb un 33% de l’aforament.

Esports:
 El CEM Premià reobrirà les portes demà passat dimecres, 25 de novembre, amb horari de 6 a 22 h.
 Les activitats esportives a l’aire lliure es poden fer amb un màxim de 6 persones a excepció de la pràctica esportiva federada, que està permesa i, per tant, les entitats poden reprendre els entrenaments amb limitació d’aforament.
 Es manté la limitació de moure’s només entre municipis limítrofs per fer esport entre els divendres a les 6 h fins dilluns a les 6 h.

Comerç:
Les botigues poden obrir, amb independència de la superfície, però només amb el 30 per cent de l’aforament. Aquest aforament, però, es pot superar en les botigues d’alimentació, de productes higiènics o d’altres productes de primera necessitat com farmàcies, etc.

Ensenyament:
Es poden reprendre les activitats extraescolars, escoles de música i dansa i altres ensenyaments no reglats, amb la limitació d’un màxim de sis alumnes.

Actes religiosos i cerimònies civils:
S ‘ha de respectar l’aforament màxim del 30%.

La resta de restriccions, com les que fan referència a la mobilitat i el toc de queda, es mantenen vigents. 

És previst que aquest primer tram del Pla d’obertura estigui vigent durant 15 dies i fins al pròxim 7 de desembre.
En aquell moment, i depenent de l’evolució de la pandèmia, entraria en vigor el segon tram amb noves mesures d’obertura.

* Més informació sobre el primer tram del Pla d’Obretura https://web.gencat.cat/ca/activem/restriccions-territorials/catalunya/#bloc3

* Certificat autoresponsable de desplaçament: https://certificatdes.confinapp.cat/#/

Deixa un comentari