Publicat el 28/07/2017

Durant els pròxims mesos Badalona acollirà 22 espectacles repartits entre els tres escenaris municipals de la ciutat. Ja poden adquirir les entrades a través del portal ticketea o del web del Teatre Zorrilla

Després de la gran resposta per parts dels espectadors que va tenir la programació del primer tram d’aquest any, amb una ocupació mitjana del 80%, Badalona Cultura presenta nous espectacles  de teatre i música que es veuran en els escenaris del Teatre Zorrilla, el Teatre Principal i el Teatre Blas Infante.

El teatre serà l’art escènica que tindrà més protagonisme en l’agenda cultural badalonina. L’obra Art, amb la interpretació de Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva inaugurarà al setembre la temporada després de l’èxit de públic i crítica obtinguda a Barcelona.
Els espectacles familiars, organitzats conjuntament amb la Xarxa, arrancaran també en aquestes dates amb el muntatge Les supertietes de la companyia ‘Les Bianchis’, que va obtenir l’any 2016 el premi del públic a la Fira de Teatre infantil i juvenil d’Igualada.
Les actuacions del mes de setembre es tancaran al Teatre Principal amb la representació de There was a fiesta!, una proposta que combina un concert i una obra de teatre al mateix temps.

En el mes d’octubre, les entitats badalonines prenen el protagonisme amb l’obra Temps enrere, dirigida per Xavier Ricard i interpretada per diferents actors d’entitats de teatre de la ciutat. Els espectadors també podran gaudir del Filmets Badalona Film Festival, una cita anual en què es realitzaran projeccions de curts en els tres teatres de la ciutat.
Novembre serà un mes intens en els tres teatres de la ciutat amb la representació de diverses obres de gran renom i amb un gran èxit a l’esquena.
El 5 de novembre, tot un primera espasa del teatre com és José Sacristán, arriba a l’escenari del Zorrilla amb l’obra Muñeca de Porcelana, un text de David Mamet amb el que l’actor madrileny ha omplert els teatres de tot l’Estat. Pocs dies després, els actors Ramon Madaula, Clara Segura i David Selvas presentaran La treva, una producció amb un repartiment de primer nivell sota la direcció de Julio Manrique. El mes, es tancarà amb un homenatge al poeta Federico García Lorca amb un espectacle on la dansa, el text i el cante ens aproparan a l’artista de la mà de Pep Tosar.
Durant el mes de novembre, la companyia badalonina Xirriquiteula teatre, reconeguda internacionalment, estarà fent una residència en el Teatre Principal amb Laika. Aquesta residència es realitza sota la marca del projecte Estem creant, engegat per Badalona Cultura per col·laborar en la creació de les companyies professionals d’arts escèniques de la ciutat. El 24 de novembre es podrà veure la feina feta durant la residència a través d’un assaig obert.
Un dia després, el dissabte 25, grans i petits podran gaudir de la família de pallassos formada per Jordi Martínez, Joan Arqué i Roger Julià, que presentaran Rhümia, un cant a l’esperança i a la vida. Aquest espectacle ha obtingut el Premi BBVA Zirkòlica a millor espectacle de circ l’any 2016.
La música també estarà present durant el mes de novembre amb l’actuació al Zorrilla de l’orquestra Baetulo en el que serà el seu segon concert i on retran un homenatge a Beethoven.
El 12 de novembre, el Teatre Blas Infante serà escenari d’una combinació de música i teatre interpretada per Rosa Benito, Rosario Mohedano i Juan Manuel Vera sota el títol Entre amigos.

La música i la dansa seran les protagonistes de la programació de la part final de la temporada. El primer dia de desembre arriba al Teatre Blas Infante el grup andalús Antílopez, que està arrasant amb el seu estil singular. El Teatre Principal acollirà el 3 de desembre l’actuació de Clara Peya, pianista i compositora que acompanyada de la seva banda ens presentarà el seu últim treball discogràfic Oceans, un homenatge a les dones que han passat per la seva vida.
Ja en dates nadalenques, el 22 de desembre, arriba a Badalona Coetus, un projecte d’Aleix Tobias que uneix diversos instruments de percussió creant una música inspirada en ritmes tradicionals. Dins de la programació musical no podia faltar la Banda Simfònica de Badalona que representarà el dia 16 de desembre en el Teatre Zorrilla Cançó d’amor i de guerra, una sarsuela que ha format part de moltes generacions i és un dels grans clàssics de la cultura catalana.

Pel que fa a la dansa, podran gaudir d’una producció nacional creada a través del Pla d’Impuls a la Dansa, dut a terme entre la Generalitat de Catalunya, el Mercat de les Flors de Barcelona i els grans equipaments escènics municipals de Catalunya, entre els quals hi ha els teatres municipals de Badalona. Els espectacles són L’Estol de Roser López Espinosa i Many de Thomas Noone.
La programació cultural d’aquest segon semestre es tancarà al Teatre Zorrilla,  on la companyia teatral T commemorarà els seus vint-i-cinc anys de vida amb un espectacle que compta en el repartiment de l’actriu badalonina Rosa Gàmiz i la direcció de Julio Manrique.

Abonament i entrades
Per poder gaudir de la programació cultural d’aquest segon semestre a Badalona, els espectadors podran optar entre dues opcions d’abonaments:
–  Abonament A, que inclou els espectacles ART, Muñeca de porcelana, Federico García, Producció Nacional de dansa i Cançó d’amor i de guerra
–  Abonament B, amb el que els espectadors podran gaudir de There was a fiesta!, La treva, Rhümia, Wasted i e.v.a.

El preu dels abonaments en les dues modalitats és de 68 €. Tant aquests abonaments com les entrades individuals es poden adquirir fins al 28 de juliol a les taquilles del Teatre Zorrilla  entre les 18 i les 21 hores, i a partir del dia 1 de setembre en els dies i horaris habituals de taquilla (de dijous dissabte de 18 a 20.30 h). A partir del dijous dia 27 de juliol estarà obert el canal de venda per Internet de les entrades, no dels abonaments, a través del portal de Ticketea.com o la pàgina del teatre  (www.teatrezorrilla.cat)

En relació a aquests abonaments, la 4a tinenta d’alcaldia i regidora de Badalona Educadora, Laia Sabater, destaca que “permeten gaudir del teatre que es programa a la ciutat, que és de primer nivell i amb propostes molt diverses, a un preu molt assequible”. La regidora considera que poder anar al teatre a un preu popular afavoreix que el públic aposti per noves propostes i vegi espectacles als que no accedirien si els preus fossin massa elevats.

 

 

Deixa un comentari