Publicat el 15/11/2019

Badalona acull diumenge la I Regata de Llarga distància de llagut d’hivern, prova que obre el calendari de la temporada 2019-2020

El primer diumenge 17 de novembre se celebra en aigües de Badalona i amb base logística el Port de Badalona, la I Regata de llarga distància de llagut català, de la lliga d’hivern. Es tracta d’una prova que s’estrena aquesta temporada i que organitza el Club de Rem Badalona, per delegació de la Federació Catalana de Rem i amb la col·laboració de Marina de Badalona.
Aquest nou format consisteix en substituir la clàssica competició ordenada en quatre carrers paral·lels amb diferents ziabogues, d’acord amb la distància de la prova, en una regata tipus trapezi de més de quatre quilòmetres de recorregut.

La cita començarà a les 9h. i la previsió és que les diferents categories (sèniors i veterans masculins i femenins) l’hagin enllestit a les 13h. La sortida estarà alineada amb el dic de recer del Port i el primer llarg transcorre paral·lel al dic fins a l’alçada del Club Natació Badalona, superat el Pont del Petroli. Allà els llaguts faran una diagonal, cap a mar, també d’uns 2 quilòmetres per tornar a enfilar-se paral·lel al ric i fer la virada ja per estribord cap a l’arribada, que serà el mateix punt de la sortida.
En total, la distància que s’ha de recórrer en aquesta nova prova de llarga distància ha de ser d’entre 4 a 6 quilòmetres. La de Badalona serà d’uns 4-5.
Aquesta nova lliga d’hivern, consta de tres proves. La segona es disputarà l’1 de desembre a Arenys i la darrera serà el 15 de desembre a Santa Cristina. El passeig del dic de recer és un dels miradors ideals de la prova.

Badalona, amb una gran tradició en la pràctica de rem, acollirà també en els propers mesos, ja durant la primavera, proves de la lliga de batel i del llaüt del Mediterrani, diferents modalitats d’embarcació de banc fix.

Deixa un comentari