Publicat el 30/05/2017

L’aturada d’avui serà de sis del matí de dimarts a sis del matí de dimecres). El sindicat Elite amenaça en convocar una vaga indefinida a partir del 31 de juliol

Barcelona afrontarà aquest dimarts una jornada de 24 hores sense taxi per la protesta convocada a Madrid contra les plataformes Uber i Cabify i la manca de control de les llicències dels vehicles amb conductor VTC.

A partir d’aquesta nit, uns 2.500 taxistes repartits en 565 vehicles sortiran en direcció a la capital espanyola per prendre part a la “mare de totes les manifestacions” que aplegarà uns 20.000 professionals del sector, segons ha explicat el portaveu del sindicat Elite, Alberto Álvarez, en declaracions a l’ACN. “Anem a per totes, el govern no ens ha respost a res”, ha continuat el portaveu del sindicat, que també ha avançat un calendari de mobilitzacions pactat amb altres associacions de l’Estat que “aniran de menys a més” i que preveu una nova protesta el 29 de juny a cada ciutat i la possibilitat d’una vaga indefinida a partir del 31 de juliol, a les portes de les vacances d’estiu.

L’endemà del cinquè dia de vaga al metro, aquest dimarts serà el torn del sector del taxi per protesta contra les plataformes Uber i Cabify. A Barcelona, només circularan els taxis que prestin serveis gratuïts als hospitals públics per acompanyar els malalts o els seus familiars de manera gratuïta. El portaveu del sindicat Élite ha lamentat que actualment la llei “s’està incomplint sistemàticament” i no es respecta la ràtio d’una llicència VTC per cada 30 conductors de taxi. “Ens estan arruïnant la vida i no pararem”, ha continuat.
A banda de la mobilització de d’aquest dimarts, Elite i altres associacions estatals han convocat una altra protesta per al pròxim 29 de juny a cada ciutat i han deixat entreveure que el 31 de juliol hi pot haver una vaga indefinida i “plantar tots els taxis a Madrid”. “La pilota està al seu teulat [del govern]”, ha afegit.

Álvarez ha pronosticat que les plataformes com Uber i Cabify “tenen els dies comptats”. “Durant anys s’han fet multimilionaris aprofitant buits legals”, s’ha queixat Álvarez, que també s’ha referit a les recomanacions de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la UE el passat 11 de maig. Tot i recordar que “falta que es ratifiqui la sentència”, ha assegurat que és “un cop molt fort” per a aquestes plataformes. En cas que se segueixin les recomanacions de l’advocat general, el portaveu sindical ha deixat clar que “hi haurà un abans un després” perquè “crearà jurisprudència a tot Europa” i aquestes empreses “s’hauran de cenyir a les lleis de l’Estat”.

En la marxa d’aquest dimarts, els taxistes d’arreu de l’Estat es concentraran a Madrid, on iniciaran una marxa des d’Atocha fins a les immediacions del Congrés dels Diputats.  La marxa està convocada per les associacions de taxistes Elite i Fedetaxi, que acusa els governs espanyol i autonòmics de dur a terme el “silent procés” per “substituir el final ara model de servei públic de taxi per un altre privatitzat”. En aquest sentit, també critica la “inestimable ajuda d’organismes com la CNMC” i d’ajuntaments com el de Madrid. A la capital espanyola, les dues plataformes estan disponibles, a diferència de Barcelona, on Uber no opera.

ACN Barcelona
Foto: Un taxista a la parada de taxis de Plaça Catalunya

Deixa un comentari