Nova operació policial al -mercat de la misèria- de Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/07/2011

La pressió policial exercida durant tres setmanes consecutives fa disminuir la presència de venedors i compradors al “mercat de la misèria” del barri de Sant Roc


El dispositiu policial organitzat aquest dimarts per tercera setmana consecutiva de manera conjunta entre la Guàrdia Urbana de Badalona, la Guàrdia Urbana de Sant Adrià de Besòs, els Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia ha permès decomissar menys d’una tona de material que s’estava venent de manera il·legal a l’espai situat sota el pont de l’autopista, al barri de Sant Roc, molt a prop del lloc on cada dimarts es fans els encants de Sant Adrià de Besòs.


Avui en aquest operatiu hi han participat 30 efectius de la Guàrdia Urbana de Badalona, 13 agents dels Mossos d’Esquadra (9 de Badalona i 4 de Sant Adrià de Besòs), 12 agents de la Guàrdia Urbana de Sant Adrià de Besòs i 4 efectius del Cos Nacional de Policia.


L’operatiu policial ha començat poc abans de les 11 del matí en un moment en què en aquesta zona situada sota el pont de l’autopista a Sant Roc hi havia concentrades unes 400 persones, aproximadament, entre venedors i compradors, una xifra inferior a la que es va registrar la setmana passada i molt diferent del nombre de fa dues setmanes quan les estimacions parlaven de 1.000 persones concentrades. 3 camions dels serveis municipals s’han encarregat en aquesta ocasió de recollir el material comissat.


El regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado, ha assegurat que el Govern municipal seguirà organitzant aquest operatiu amb l’objectiu d’eliminar aquest mercat il•legal on es venen productes procedents de les escombraries en la seva gran majoria, i acabar amb les situacions d’inseguretat i insalubritat que la seva existència comporta en aquesta zona del barri de Sant Roc. Miguel Jurado ha dit que és evident que la pressió exercida durant tres setmanes consecutives està donant resultats ja que avui hi havia molta menys gent comprant i venent que fa una i dues setmanes. El regidor de Seguretat, Convivència i Participació ha explicat que el dispositiu policial de la propera setmana serà diferent ja que el que es farà és intentar evitar des del principi la instal·lació dels venedors il·legals en aquest espai.


Recordem que a aquestes persones se’ls confisca el material ja que estan cometent una infracció administrativa en no disposar del corresponent permís de venda ambulant, ni tampoc comptar amb cap document que acrediti la procedència legal del material que estan venent.

Deixa un comentari