Publicat el 23/03/2021

El recinte del Poliesportiu i la piscina municipal Can Banús de Vilassar de Dalt ha estrenat nova caldera de biomassa forestal per a calefacció i aigua calenta

Aquesta nova instal·lació, que forma part del projecte Biomassa pel clima de la Diputació de Barcelona, ha estat visitada aquest dimarts pel diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, amb l’alcaldessa Carola Llauró, i la regidora d’Atenció Social, Cicles de Vida, Educació i Esports, Carme Terrades.
La nova instal·lació de Can Banús dona aigua calenta i calefacció de les aixetes i les dutxes o de la piscina amb un consum tèrmic de 755.793 kWh.
La caldera de biomassa forestal té un potencial calorífic de 200 kW i un consum anual de 216 tones d’estella forestal, el que suposarà un estalvi econòmic de 13.458 euros anuals i una reducció de 1668 tones d’emissions de CO₂ a l’atmosfera. La instal·lació disposa d’una sitja d’estella amb capacitat per a 75 m³ de magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament de la instal·lació.

El projecte Biomassa pel clima compta amb un pressupost de 3,3 milions d’euros de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) per a un total de 14 calderes de biomassa per donar servei a 42 edificis, amb un total de 4.215 kW potencia instal·lada i una producció tèrmica anual estimada de 7 M kWh, que evitaran més de 1.500 tones anuals CO₂ eq.
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 7 “Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Foto Diputació de Barcelona: El diputat Xesco Gomar, amb l’acaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauro, i la regidora d’Atenció Social, Cicles de Vida, Educació i Esport, Carme Terrades, al complex esportiu de Can Banús. Foto: Diputació de Barcelona

Deixa un comentari