Publicat el 25/01/2016

‘Vestits per a l´ocasió’ és el nom d´aquesta mostra dedicada a la importància de la indumentària en el ritus de pas. El bateig, la comunió, el casament, la mort són moments essencials en la nostra vida que requereixen una indumentària especial segons els cànons socials establerts i l´exposició presentarà un recorregut del vestuari en aquestes ocasions.

La humanitat ha creat uns ritus per als moments excepcionals del cicle vital: el naixement, el pas a l´edat adulta, la creació d´una nova família i la mort. Però també tenim una indumentària concreta, ja sigui per identificar-nos professionalment -com ara els uniformes- o per a les cerimònies de caràcter extraordinari. La indumentària i l´aixovar que acompanya aquestes ocasions especials són, de fet, una forma de comunicació.

Entre les peces més destacades que es podran contemplar en aquesta exposició es troba un vestit de núvia dels anys 20 del segle passat cedit per Col·lecció Viñas-L´Arca, una excepcional mantellina de núvia de pagès que va portar Ramona Puigdollers en el seu casament a Vic l´any 1855 o un vestit de bateig de dol de 1850.

Deixa un comentari