Publicat el 14/07/2017

Dissabte 15 de juliol, tindrà lloc la XXXVI edició de la Festa Cara al Mar.

La tradicional festa marinera de l’estiu començarà a partir de les vuit del vespre a la platja del costat del túnel de Montgat, es faran botifarres, sardines i cremat amb cantada d’havaneres.
Aquest any la cantada d’havaneres comptarà amb el grup montgatí “Roca Grossa” i el grup premianenc “Barca de mitjana”. 
La processó de barques serà a càrrec de la confraria de pescadors de Montgat, Premià de Mar i el Masnou, que portaran la imatge de la Mare de Déu del Carme fins a l’Església parroquial de Sant Joan acompanyats d’una banda de música. L‘arribada de les barques es preveu cap a les 21h. 

En el segle XVIII, la festa de la Mare de Déu del Carme va començar a ser celebrada pels integrants de la marina catalana, gràcies a la difusió d’una llegenda que explica com l’escapulari carmelità va salvar un vaixell que es trobava a la deriva enmig d’un ferotge huracà.
A la costa catalana, fou l’almirall mallorquí Antoni Barceló Pont de la Terra qui, en promocionar la festivitat entre els seus mariners, va popularitzar la devoció per la Mare de Déu del Carme o Stella Maris. Són nombroses les localitats que li dediquen festes per tal de demanar-li protecció davant dels perills del mar.

La Festa Cara el Mar que celebrem a Montgat des de fa trenta-sis anys compta amb una mitjana de participació de 2000 persones, que any rera any es donen cita a la platja de Montgat per celebrar la festa de la Mare de Déu del Carme arran de mar.

 

Deixa un comentari