Nova edició de la 38ena edició de Filmets Badalona Film Festival, certamen de referència en el món del curtmetratge | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/11/2012

La 38ena edició de Filmets Badalona Film Festival, que se celebrarà a la nostra ciutat entre els dies 16 i 25 de novembre, ha batut un nou rècord de curtmetratges inscrits ja que més de 3.100 pel·lícules han volgut participar en aquest certamen de referència en el món del curtmetratge. D’aquest total, la secció oficial projectarà 284 pel·lícules procedents de 57 països.


Aquestes dades s’han donat a conèixer en la roda de premsa de presentació de l’edició d’enguany del festival cinematogràfic, en la qual hi ha participat la regidora de l’Àrea de Govern, Maritxu Hervàs; la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado; el conseller delegat de Badalona Comunicació, Albert Fernàndez Saltiveri; i el director d’aquest festival, Agustí Argelich.


Les seus oficials del Filmets Badalona Film Festival seran el Teatre Zorrilla, el Teatre El Círcol i la sala d’actes del CES Joan Maragall, que enguany acollirà per primer cop les projeccions de la secció “Petit Filmets”. Entre les novetats d’aquest any cal destacar que totes les sessions en el Teatre Zorrilla es podran veure, per primera vegada, en alta definició, la qual cosa significa un salt qualitatiu en el sistema de projecció.


El país convidat de l’edició d’enguany és Corea del Sud, que presentarà en el festival una selecció dels seus curtmetratges més internacionals i guardonats. A més, es manté la sessió dedicada al cinema del Quebec, present a les programacions dels principals festivals de tot el món.


Per altra banda, l’Academia Galega do Audiovisual organitza una sessió especial dels curtmetratges guanyadors i nominats als premis Maestre Mateo 2012. Aquestes projeccions es podran fer gràcies al conveni signat amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català.


Cal esmentar també que dins de Filmets Badalona Film Festival tindrà lloc MerCATin, el 2on Mercat del Curtmetratge Internacional. MerCATin permetrà als professionals que assisteixin al festival entre el 19 i el 22 de novembre visionar les darreres produccions catalanes i les pel·lícules de la secció oficial del festival.
PROGRAMA D’ACTIVITATS


– PROGRAMA INTERNACIONAL (Secció Oficial a Competició): 27 sessions amb 284 pel·lícules, del 16 al 25 de novembre al Teatre Zorrilla i al Teatre El Círcol.


– FILMETS JOVE: sessions matinals per a alumnes de primària i secundària (Teatre Zorrilla i Teatre El Círcol), amb pel·lícules a competició seleccionades del Programa Internacional. Els més de 4.100 nens i joves que participaran en aquestes sessions consoliden l’èxit d’aquesta categoria, en què hi haurà activitats paral•leles de maquillatge i caracterització cinematogràfica a càrrec de Cazcarra Image Grup. Gratuïta


– PETIT FILMETS: sessions especials en què el Filmets s’apropa les llars d’infants per iniciar els més petits al món del cinema. Es projectaran al CES Joan Maragall (carrer Guifré, núm. 300). GRATUÏTA


– FILMETS EN FAMÍLIA: programació especial per gaudir en família, en companyia de petits i grans, amb gran presència dels millors curts d’animació internacionals. Dues sessions, una al Teatre Zorrilla (12 hores) i, mitja hora més tard (12:30 hores), la mateixa sessió al Teatre El Círcol (diumenge, 18 de novembre). Gratuïta


-PAÍS CONVIDAT: COREA DEL SUD: dedicada a la cinematografia de Corea del Sud, aquesta sessió ha estat possible gràcies a la organització de Corespan España i a les distribuïdores sud-coreanes Amuse, Indiestory, al Busan International Film Festival i a la KAFA (Korean Academy of Film Arts). Gratuïta 


– LA MAR DE FILMETS: CINEMA DE LA MEDITERRÀNIA: sessió especial a competició de curts fets als països i zones de la mediterrània, amb la col•laboració de MÈDIT (divendres, 23 de novembre).


– MANIFEST: el Programa Internacional compta amb la sessió especial Manifest, amb una selecció de 9 curtmetratges de temàtica o rerefons polític (dissabte, 17 de novembre).


– SESSIÓ GOLFA: la selecció a competició també compta amb la Sessió golfa: una tria específica de 14 curts per al públic més noctàmbul i cràpula (dissabte, 17 de novembre).


– BADALONA EN CURT: projecció d’una selecció de pel•lícules i vídeos d’autors badalonins (dissabte, 17 de novembre), al Teatre El Círcol. Gratuïta.  


– CINEMA HISTÒRIC: l’onzena edició de Cinema Històric que el Museu de Badalona ofereix dins el Festival Filmets està dedicada aquest any a la filmografia de Lluís Durà Ibáñez. GRATUÏTA


– FILMETS A LES BIBLIOTEQUES: sessió de curts infantils a totes les biblioteques de la ciutat. Gratuïta. 


– MINI MOST: una nova secció de la 2a edició del Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava (del 6 a l’11 de novembre), amb la projecció de les millors pel•lícules infantils de l’edició de 2011 del FILMETS Badalona Film Festival.


– FILMETS PER LA CONVIVÈNCIA: dues sessions de curtmetratges de temàtica social i immigració (dilluns, 19 de novembre, 17 hores). Gratuïta 


– DRETS HUMANS: sessió especial de curtmetratges (dilluns, 19 de novembre a les 19 hores). Gratuïta.


– FILMETS EN FORMA: sessió dedicada al cinema esportiu amb curts que destaquen els valors de l’esport, en col·laboració amb el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona i el BCN Sports Film (diumenge, 18 de novembre a les 16 hores). Gratuïta.


DEMOSTRACIÓ DE MAQUILLATGE AMB PRÓTESIS: a càrrec d´Aleix Torrecillas (22 de novembre a les 18 hores) que tindrà lloc a OKEY (carrer de Mar, núm. 68). Gratuïta.


– MASTERCLASS DE CINEMA D’ANIMACIÓ, també a càrrec d´Aleix Torrecillas a l’Escola d’Art Pau Gargallo de Badalona (23 de novembre a les 15 hores). Gratuïta.


– FILMETS PER A TOTHOM: curtmetratges per a nens i nenes amb disminució psíquica I física. La sessió projectarà el curt que ells mateixos han realitzat (21 de novembre a les 12:30 hores al Teatre El Círcol). D’altra banda, el Festival es desplaça a la llar d’avis Fundació Roca i Pi. Gratuïta.


– 2n MerCATin – Mercat del curtmetratge internacional: per a professionals del sector de la distribució, televisions i programadors de festivals. ACCÉS AMB ACREDITACIÓ PRO.


DADES D’INTERÈS
– INAUGURACIÓ: el FILMETS Badalona Film Festival 2012 s’inaugura el divendres, 16 de novembre a les 22 hores al Teatre Zorrilla.
– CLOENDA: la cerimònia de cloenda (Nit de les Venus) tindrà lloc el dissabte, 24 de novembre a les 20 hores al Teatre Zorrilla.


– ADRECES: les projeccions tindran lloc al Teatre Zorrilla (carrer de Canonge Baranera, núm. 17) i al Teatre El Círcol (carrer de Sant Anastasi, núm. 2). Les projeccions del Petit Filmets tindran lloc a CES Joan Maragall (carrer de Guifré, núm. 300).
PREMIS
VENUS de Badalona i 2.500 euros – Premi a la millor pel·lícula
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi a la millor pel·lícula de ficció
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi al millor documental
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi a la millor animació
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi a la millor producció catalana
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi per la convivència
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi drets humans
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi a la millor producció de Badalona
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi als valors humans
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi al millor curtmetratge de l’Estat espanyol per votació
popular
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi especial del jurat
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi especial del públic
VENUS de Badalona i 800 euros – Premi al millor videoclip per votació popular
Premis especials
Premi MARVIN&WAYNE, dotat en 600 euros, per la distribució d’un curtmetratge a un centenar de festivals internacionals
Premi a la millor pel·lícula de la Unió Europea
Premi al millor curtmetratge emès al programa de televisió FILMETS (2011-2012)
Premi especial al millor curtmetratge relacionat amb el món del còmic
Premi a les millors interpretacions masculina i femenina
Premi a la millor música original
Molts dels curtmetratges seleccionats tenen un palmarès excepcional, guanyadors o nominats als Oscar, als premis BAFTA, als Goya, als premis Gaudí, al Festival de Sundance, al Festival de Clermont-Ferrand, al Circuito Off de Venècia, a La Berlinale, a Canes, Annecy o al WSFF de Toronto. A més, al Filmets Badalona Film Festival 2012 també es projectaran els treballs d’autors independents, d’estudiants d’escoles de cinema i seleccions de les distribuïdores europees més destacades.

Deixa un comentari