Publicat el 30/03/2016

La Diputació de Barcelona ha elaborat nous materials per donar a conèixer el servei de Mediació als municipis i els avantatges socials que comporta. Els ens locals poden descarregar-se aquests recursos de mediació a través de la pàgina web http://www.diba.cat/web/acciocomunitariaparticipacio/mediacio_recursos

Des de la Diputació de Barcelona, s´aposta per la mediació ciutadana com un sistema alternatiu de gestió i resolució de conflictes que entén el conflicte de manera positiva perquè facilita la negociació dels interessos contraposats i potencia el concepte de ciutadania activa, generant major autonomia i compromís de les persones.

El Servei de Polítiques d´Acció Comunitària i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona impulsa, des de l´any 2006, un programa de treball per tal que la mediació ciutadana esdevingui una estratègia útil que permeti donar resposta a la necessitat social de noves formes de resolució de conflictes afavorint la governabilitat del món local.

El Servei Itinerant de Mediació Ciutadana
Per als ens locals que no disposen d´un servei de mediació propi, la Diputació de Barcelona ofereix el Servei Itinerant de Mediació Ciutadana (SIMC), que dóna suport a  les persones que hagin sol·licitat ajuda per desavinences o conflictes apareguts en l´àmbit veïnal, escolar, espai públic, familiar (excepte casos de separacions, divorcis o tutela de menors), i d´altres.

Audiovisual
La corporació també ha editat un audiovisual adreçat a tots els ajuntaments i ens locals que vulguin fer difusió de la mediació entre els seus veïns.
https://www.youtube.com/watch?v=-QVkm3qxQ8g Des de la Diputació de Barcelona, s´aposta per la mediació ciutadana com un sistema alternatiu de gestió i resolució de conflictes que entén el conflicte de manera positiva perquè facilita la negociació dels interessos contraposats i potencia el concepte de ciutadania activa, generant major autonomia i compromís de les persones.

Deixa un comentari