Publicat el 12/11/2018

El divendres 16 de novembre es farà un primer lliurament de bidonets de recollida d’olis domèstics usats a la parada instal·lada a la rambla d’Àngel Guimerà, al costat de l’entrada al pàrquing de l’Hort de la Rectoria

Després d’acumular diverses avaries en els últims mesos, l’Ajuntament d’Alella ha decidit canviar el sistema de recollida d’oli vegetal usat. S’han substituït les màquines de recollida que hi havia fins ara  per uns contenidors específics per aquest tipus de residu. S’ha aprofitat aquest canvi per ampliar els punts de recollida, posant-ne dos de nous a l’àrea del carrer Doctor Homs amb Fontcalda, i a la Riera Coma Fosca, a l’alçada de Cal Doctor.

Segons també informa el consistori alellenc, en els nous contenidors s’hi podrà dipositar qualsevol ampolla de plàstic amb oli d’un màxim de 3 litres, però no donaran el bidonet, com fins ara. Per tal que la gent que vulgui pugui seguir utilitzant aquest recipient, l’Ajuntament en farà quatre lliuraments per any, un per trimestre, dos d’ells aprofitant la recollida de bosses compostables. El primer lliurament serà el dia  divendres 16 de novembre, de 9.30 h a 13h, a la rambla d’Àngel Guimerà, al costat de l’entrada al pàrquing de l’Hort de la Rectoria.

Més informació www.alella.cat/recollidaolis

Cada vegada que cuinem algun aliment amb oli o obrim una llauna de conserva, estem generant un residu: oli vegetal usat. Llençar-lo, fins i tot en petites quantitats, per l’aigüera provoca el sobreesforç de les depuradores i si arriba al mar, es converteix en una de les formes de contaminació més perjudicials per a la vida aquàtica. S’estima que només un litre d’oli pot contaminar mil litres d’aigua.

Atès que aquest residu és altament contaminant s’han instal·lat quatre contenidors específics per a la recollida d’oli vegetal usat a la via pública:

  • Carrer Àfrica.
  • Hort de la Rectoria.
  • Plaça Sarota (c/Doctor Homs amb Rambla/Fontcalda).
  • Riera Coma Fosca, 22-24 .


Com el reciclem?

  1. Ompliu una ampolla de plàstic buida o utilitzeu el bidonet amb oli vegetal usat. Mai no utilitzeu ampolles de vidre o brics.

El bidonet no es pot recollir a l’OAC (Oficina d’Atenció a la Ciutadania). S’organitzaran, un cop al trimestre, dies concrets de lliurament de bidonets.

  1. Una vegada l’ampolla de plàstic o el bidonet estigui ple, dipositeu-lo ben tancat a un dels punts específics de recollida d’oli.

L’oli de cuina usat també es pot portar a les deixalleries fixa i mòbil.

Durant tot el 2017 s’han recollit mitjançant les màquines de recollida d’oli 1.444 litres. Tenint en compte que cada litre d’oli pot arribar a contaminar fins a 1.000 litres d’aigua, Alella ha evitat que es contaminin 1.440.000 milions de litres d’aigua. A més a més,  amb el reciclatge d’aquest residu, s’obté biodièsel, que pot ser utilitzat en vehicles de tot tipus, que tinguin com a combustible fòssil el gas-oil: cotxes, maquinària, camions…

Deixa un comentari