Publicat el 08/05/2024

El projecte del pas soterrat sota la via del tren promet transformar la mobilitat al front marítim de Santa Susanna i facilitar la connexió amb Pineda de Mar

 

 

En una jornada marcada per la esperança i la visió de transformació, els alcaldes de Santa Susanna, Joan Campolier i de Pineda de Mar, Xavier Amor s’han unit per donar llum verda al pas soterrat, un projecte que promet canviar la cara del litoral, que transformarà la mobilitat al front marítim, eliminarà el trànsit a la zona de les Dunes i facilitarà la connexió ambdós municipis.
El punt de partida d’aquesta infraestructura és el pas soterrat sota la via del tren, un pas fonamental cap a una mobilitat més sostenible i segura, que farà possible el projecte de renaturalització de la façana litoral de Santa Susanna.

Les obres ja han començat, amb la promesa de completar-les en un termini de 12 mesos. Aquest pas connectarà el Camí de la Via amb un futur aparcament a la zona coneguda com la Llàntia, obrint les portes al Passeig de les Dunes i al mar. Pas per a vianants i vehicles, amb un especial enfocament en la facilitat d’accés per a persones amb mobilitat reduïda.

El principal objectiu d’aquesta actuació és clar: retirar tots els vehicles del front marítim, de tal manera que qui es vulgui moure per la Platja de les Dunes ho hagi de fer a peu. Un sistema de fanals intel·ligents regularà l’accés a l’aparcament, assegurant que només s’hi accedeixi quan hi hagi espai disponible. A més, el pas soterrat no només millorarà la connexió mar-muntanya, sinó que també eliminarà els riscos d’atropellaments a l’estació de tren de Pineda de Mar. Això serà possible quan es construeixi el vial que portarà a Pineda de Mar i que anirà en paral·lel a la via, per la banda de mar.

Aquest projecte, finançat amb els Fons Next Generation de la Unió Europea, no només és una inversió en infraestructura, sinó també en la preservació del nostre litoral i en el foment d’una mobilitat més sostenible i connectada.
Amb una inversió de 5 milions d’euros provinents dels fons europeus serviran per a diversos projectes vinculats a la zona del passeig Marítim, a tota la població de Santa Susanna, consolidant el seu compromís amb la tecnologia,  sostenibilitat i la innovació.

En resum, el pas soterrat sota la via del tren és més que una simple infraestructura: és un pas cap a un futur més verd i connectat per a Santa Susanna i Pineda de Mar, on els vianants i les bicicletes tenen prioritat, i on la natura recupera el seu lloc a primera línia de mar, evitant l’erosió del litoral.

 

Redació

 

Deixa un comentari