Publicat el 25/02/2018

Es va fer una votació per conèixer l’opinió dels diferents membres del Consell vers les candidatures per a Defensor de la Ciutadania.

El Consell Municipal de Convivència i Participació, format per diversos regidors de l’equip de Govern, un representant de cada grup municipal i presidents de diverses entitats i associacions calellenques, va celebrar el passat 19 de febrer una reunió on els candidats a ser el Defensor de la Ciutadania de Calella van defensar les seves candidatures.

Dels cinc candidats que es van presentar inicialment, dos d’ells van decidir retirar la candidatura davant possibles incompatibilitats futures amb la seva feina. Els tres candidats restants van poder exposar davant el Consell les seves propostes.

L’objectiu d’aquesta reunió va ser la de fer una valoració dels candidats i buscar el màxim consens per proposar a l’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, un/a candidat/a per ser el nou Defensor de la Ciutadania.

Tal i com ha explicat el regidor adjunt a l’alcaldia responsable de l’Àrea de Participació, Marc Buch, “Per arribar a un consens vam decidir votar les diferents candidatures, en total hi van haver 29 vots:  2 per en Josep Barri, cap per l’Emili Pérez i 27 per la Sílvia López”.

El següent pas serà convocar novament una reunió de la Comissió, formada per representants de tots els grups polítics, on es farà la proposta formal a l’Alcaldessa amb un candidat ferm: “Tot i que els Consells són consultius, el resultat de la votació tindrà un pes molt important”.

Al mes d’abril està previst que l’Alcaldessa presenti al Ple Municipal un/a candidat/a per ser el Defensor de la Ciutadania de Calella. Aquest, però, s’haurà de sotmetre a votació del Ple Municipal.

El defensor/a de la Ciutadania exercirà les seves funcions durant un termini de 5 anys, podent ser reelegit, com a màxim per un termini de 5 anys més, sense que una mateixa persona pugui exercir el càrrec més de dos mandants consecutius.

Deixa un comentari