Publicat el 21/12/2016

Badalona compta amb un nou itinerari senyalitzat per la serralada de Marina amb el nom SL-C 140 La vall de Pomar. 

Descobrim l’entorn de Badalona (III). 
Es tracta d’un itinerari circular de dificultat mitjana que recorre una distància de quatre kilòmetres i escaig, amb un desnivell de 214 metres i una durada d’1 hora i 10 minuts, aproximadament. Aquest itinerari s’ha actualitzat sobre una proposta de l’Ajuntament de Badalona amb la senyalètica pròpia de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

El punt de sortida és l’Escola de Natura Angeleta Ferrer – Can Miravitges. Des d’allà es pot caminar per la pedrera fins arribar al mirador, des d’on, tot passant per la font del Pop (o Beu-i-Tapa), es retorna al punt d’inici. Al llarg del camí es pot copsar com l’orografia i la composició geològica d’aquesta part de la serralada de Marina han contribuït a configurar el territori. També s’hi poden trobar comunitats vegetals típicament mediterrànies com l’alzinar, la pineda o el bosc de ribera alhora que comprovar els efectes dels incendis i la recuperació de les poblacions de la flora i la fauna que al llarg dels anys han donat lloc a grans extensions de brolles i màquies amb algun roure i alguna alzina a la part més alta del recorregut. 
Igualment el visitant pot descobrir les masies, les restes d’antigues vinyes i l’aprofitament del granit de la vall, i com l’ús del territori per part dels seus pobladors, al llarg de l’historia, ha transformat el paisatge. Prop de l’inici de l’itinerari es troba el poblat ibèric del turó d’en Boscà. 

Com a la resta d’itineraris, és aconsellable portar aigua i calçat i roba adients per a l’època de l’any així com uns prismàtics que us permetran observar millor la fauna i gaudir de les panoràmiques. Es demana que no es llencin les deixalles ni s’arrenqui cap mena de planta i es procuri no destorbar la fauna.

Amb la senyalització de SL-C 140 La vall de Pomar el nombre d’itineraris senyalitzats del parc de la serralada de Marina és de catorze. 

Es pot consultar la informació detallada a l’enllaç (http://view.gooltracking.com/dibaparcs/pages/filter/itineraris-5) o bé descarregant l’aplicació Itineraris Parcs i l’app del parc a: (http://parcs.diba.cat/aplicacions-mobils). 

Enllaços externs
Itineraris senyalitzats del parc de la serralada de Marina 
http://view.gooltracking.com/dibaparcs/pages/filter/itineraris-5

Aplicacions mòbils
http://parcs.diba.cat/aplicacions-mobils

Deixa un comentari