Publicat el 14/07/2018

S’han adjudicat 4 projectes i estudis del Port de Mataró per un import de més d’un milió d’euros

El Consorci Port de Mataró –format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró– va acordar en el sí del Consell d’Administració, que va tenir lloc el passat 5 de juliol, l’adjudicació de 4 projectes i estudis de viabilitat tècnica i econòmica per un import d’1.039.178 €. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla Estratègic del Port de Mataró 2016-2030.

Els projectes i estudis adjudicats són els següents:

– Actualització dels projectes per a la reurbanització de la zona comercial del Port amb l’objectiu de donar un nou impuls de renovació, millora de la imatge i atractivitat d’aquest espai. Així, es revisarà la composició de façanes, el sistema de pèrgoles i terrasses, l’enllumenat públic, la distribució de l’espai per facilitar les activitats de dinamització comercial i turística, i una alternativa a la distribució del passeig del Moll de Ribera i la posició i del vial, entre d’altres, per facilitar el passeig dels vianants i l’accés als amarradors i aparcament.

– Estudi de viabilitat tècnica i econòmica que incidirà en diverses infraestructures, com ara el martell de bocana, la nova àrea tècnica de llevant i la seva base nàutica, o bé el vial del Moll de Ribera, entre d’altres.

– Redacció del projecte tècnic per a la instal·lació elèctrica de l’enllumenat exterior del braç del Port, un espai destinat al passeig i la pràctica de l’esport per tal de millorar-ne la seguretat nocturna i alhora fer-lo més atractiu.

– Redacció del projecte constructiu del vial del Moll de Ribera per definir la solució d’urbanització més idònia d’aquest espai.

Pla Estratègic Port de Mataró 2016-2030

Una de les actuacions més ambicioses en què està immers el Consorci Port de Mataró és el canvi de model d’explotació, amb més nàutica i activitat comercial. Per això, es va definir un Pla Estratègic 2016-2030 que s’està implementant.

Un dels punts més destacats és la zona comercial del Port de Mataró en ple procés de renovació. Actualment dona feina a més d’un centenar de persones i preveu una inversió per transformar aquest espai de gairebé 4 milions d’euros.

Les concessions administratives de 30 anys que es van atorgar el 1988 en el moment de la construcció del Port han finalitzat el 30 d’abril de 2018. El pla contempla importants canvis en les modalitats de contractació per adaptar-se als nous hàbits dels usuaris de les instal·lacions portuàries, com ara que alguns dels amarraments actualment es poden contractar en règim de lloguer mensual, forfaits d’1 i 3 anys, i concessions curtes de 6 i 8 anys, i concessions llargues de 12, 16, 20 i 25 anys. També és possible llogar per dies o setmanes, contractar paquets d’estades a l’aigua i en terra en hivernatge o els manteniments de l’embarcació al varador del Port.

El Port, de gestió pública, ha aprovat unes condicions marc de licitació d’aquests nous contractes que s’adjudiquen per mitjà d’un concurs públic amb convocatòries mensuals que agilitza notablement el procediment, i que garanteix la publicitat, concurrència i igualtat de condicions per a tothom. Actualment, el nombre de contractes adjudicats ja supera els 1.000 nous contractes entre amarradors, pallols, aparcaments i locals comercials.

D’aquesta manera resulta possible accedir al lloguer o concessió d’un amarrador a uns preus públics molt competitius, transparents i amb facilitats per al seu finançament. L’objectiu d’aquesta nova modalitat és dinamitzar els recursos de què es disposa, i oferir més avantatges als usuaris d’instal·lacions portuàries del litoral de la Costa de Barcelona, i també del públic internacional.

Més espai per a les activitats nàutiques

El Consell d’Administració del Consorci Port de Mataró també va aprovar l’habilitació de més espais a l’entorn de la Base Nàutica, a la zona de bocana del port: s’adequarà un espai de magatzem per recollir el material nàutic i les embarcacions lleugeres i s’adaptarà un espai que pugui servir d’aula per impartir les classes teòriques de les activitats nàutiques, accessible per a tots els alumnes.

Deixa un comentari