Nou impuls a les activitats econòmiques vinculades al sector marítim de la comarca | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/07/2012

El Consell Comarcal del Maresme, els ajuntaments de Mataró, Arenys de Mar, El Masnou i Premià de Mar, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Fundació Tecnocampus, els ports de Mataró, El Masnou i El Balís de Sant Andreu de Llavaneres i la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), constituiran l’associació Maresme Marítim per fomentar les activitats econòmiques vinculades al món del mar.
Segons han fet públic, els 11 ens públics i privats que impulsen l’associació Maresme Marítim, treballen amb la previsió de poder fer-ne la constitució formal a la tardor.
L’objectiu que es planteja l’entitat és la consolidació d’aquest clúster a la comarca del Maresme per fomentar les activitats econòmiques vinculades al mar.
En aquesta direcció, s’està treballant en el Pla d’accions, definit pels següents àmbits de treball: Empresa i emprenedoria, Pesca i aqüicultura, Turisme blau, Vela per a tothom, Ports i front marítim, Formació Blava i el Portal blau a Internet.
D’altra banda, els projectes més avançats són la internacionalització d’empreses de manteniment i reparació de vaixells, la recuperació de l’aqüicultura, la formació universitària esportiva especialitzada en esports nàutics i el turisme gastronòmic relacionat amb els productes del mar.

Deixa un comentari