Publicat el 31/01/2020

El Plenari del Consorci, amb representació de Generalitat i Ajuntament de Badalona, ha adjudicat tres serveis dirigits, principalment, a les persones immigrades, els joves i les dones

El Plenari del Consorci Badalona Sud, reunit el dijous 30 de gener, ha nomenat Ramon Sanahuja i Vélez com a nou gerent. Sanahuja havia estat des de l’any 2005 fins al 2019 director d’Atenció i Acollida a persones migrades i refugiades de l’Ajuntament de Barcelona.

El Plenari, que va aprovar per unanimitat els comptes de l’any anterior, va informar de l’adjudicació dels contractes per a la prestació de tres serveis dirigits especialment a persones immigrades, jovent i dones:

  • Servei d’atenció per a la promoció de la nova ciutadania de Badalona Sud
  • Servei d’activitats extraescolars, esportives i de lleure a Badalona Sud
  • Servei d’Espai de Dones

D’altra banda el plenari també va aprovar l’increment de les retribucions del personal i la planificació de l’augment de la plantilla per portar a terme els serveis del Consorci.
El Consorci Badalona Sud va ser impulsat l’any 2006 per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona per crear i gestionar serveis per a una realitat complexa i singular que es produeix entorn dels barris del Congrés, el Remei, la Mora, Sant Roc i Artigas. El Consorci té entre els seus objectius generar actuacions en tots els àmbits que configuren la vida d’un barri oferint oportunitats a les persones que hi viuen per a:

  • Assolir la ciutadania plena amb equitat i igualtat d’oportunitats
  • Assolir una vida autònoma mitjançant el seu apoderament
  • Evitar processos d’exclusió social
  • Construir comunitat arrelada al territori contribuint a la cohesió social de la ciutat i del país
  • Transformar en imatge positiva els barris de Badalona Sud

El nou gerent, amb formació en Sociologia, Ciències Econòmiques i Empresarials, així com en Gestió Pública, té un ampli currículum en projectes d’innovació social, també en qüestions relacionades amb la immigració, la interculturalitat, la cooperació internacional i l’acció comunitària, treballant des de les administracions públiques i des de la local, en especial a l’Ajuntament de Barcelona.
És autor de nombroses publicacions i té experiència com a docent en l’àmbit universitari a Catalunya (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i ESADE) així com ha impartit tallers a l’Autum Academy de la Universitat d’Oxford.
Ramon Sanahuja ha estat impulsor de plans de treball d’immigració municipals, de programes com el Nausica dirigit a l’atenció integral de refugiats, programes comunitaris, projectes dirigits a trencar l’aïllament de les persones grans, així com d’acompanyament al reagrupament familiar entre altres.

La 1a tinent d’alcalde i regidora de l’Àmbit dels Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, ha manifestat que: “l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat hem arribat a un consens per aprovar el nomenament del nou gerent. La seva incorporació suposarà un impuls els propers mesos per als objectius i els projectes de Badalona Sud”. “Ramón Sanahuja és un gran professional, amb llarga trajectòria en gestió pública, immigració, innovació social i cooperació”, ha afegit la regidora.

 

Deixa un comentari