Publicat el 13/07/2018

L’audiència del Fascurt  gaudeix de la gran qualitat dels curts projectats a la platja d’Ocata, seleccionats entre 800 propostes

La XVI edició del Fascurt, el Festival de Curtmetratges del Masnou, ha estat, de nou, un èxit, tant per l’assistència de públic com per la qualitat dels films presentats. L’organització estima que unes quatre mil persones han vist la selecció de curts sumant els tres dies de projeccions a la platja d’Ocata, entre el 5 i el 7 de juliol.

Segons també informa elmasnouviu.cat, ha estat, a més, l’any en què s’han introduït força novetats que també han aconseguit una molt bona resposta pel que fa a la participació. Per exemple, enguany s’ha engegat la proposta Fascurt Kids, que va esgotar les places disponibles. Entre els dies 3 i 5, trenta-cinc nens i nenes van realitzar curts a través de dos tallers: de stop-motion i de pixilació. Aquestes creacions, que s’han projectat dins el Festival, es podran veure en breu al web del Fascurt. D’altra banda, el dia 4, va tenir lloc el cinefòrum “Fascurt contra la violència de gènere”, amb la projecció de curts que aborden aquesta xacra i un debat posterior. El Fascurt es va completar amb una taula rodona sobre l’organització de festivals. A més, ha organitzat diverses festes amb discjòqueis a la guingueta La Canya.

 

Gèneres i premis

Tornant a la secció oficial del Festival, entre dijous 5 i dissabte 7 de juliol, el públic va poder veure una trentena de curts gaudint de la fresca de la platja d’Ocata. Els curts estaven agrupats en quatre categories: Ficció, Animació, Undercurts i Curts el Masnou.

A més, s’hi van projectar també els curts elaborats pels nens i nenes del Fascurt Kids i, per cloure el Festival, una quinzena d’obres sota l’epígraf “La nit + freak” i el film Choque, de Nacho Vigalondo, com a homenatge als vint anys de la distribuïdora Kimuak.

D’entre tots els curts seleccionats i projectats, tots d’una gran qualitat, el jurat va decidir premiar els següents:

Palmarès Fascurt 2018

  • Premi Ficció: Matria, d’Álvaro Gago.
  • Menció especial Ficció: Background, de Toni Bestard.
  • Premi Animació: Afterwork, de Luís Usón.
  • Premi Undercurt: Para ayer, de Célia Galán.
  • Premi del públic: R.I.P., de Caye Casas i Albert Pintó.

Deixa un comentari